Dupla műszak, otthon

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. március 31.
Megosztás

Úgy gondolom a gyerekeknek van egy különleges képességük, amivel megérzik mikor van egy szülőnek életbevágó telefon hívása, kötelező videó meetingje vagy valami sürgős, halaszthatatlan dolga. Természetesen a gyerekeknek is ezekben a helyzetekben van a legnagyobb szükségük a szülőre. Éhen vagy szomjan akarnak halni, másik mese csatornára kell váltani, új zoknit kell felvenni, esetleg a mosdóból kiabálnak, hogy végeztek a ,,napi rutinnal".

Valószínűleg sokan emlékszünk még rá, amikor a BBC-s Robert Kelly élő bejelentkezése közben megjelent a háttérben a kislánya, azt hiszem ez egy remek példa a gyerekkel végzett home officera.

Mivel egyelőre nekem nincs tapasztalatom az anyaság terén, ezért úgy gondoltam érdemes lenne megkérdezni egy érintett személytől, hogyan éli meg, amikor összecsúszik az üzletasszony és az anya szerepe. Interjú következik.

Anya home office

Dezső Adélnak hívnak 34 éves anyuka vagyok. Egy budapesti egyetemen rendezvényszervezőként dolgozom. Kettő gyermekem van, egy 3 és fél éves és egy 2 éves.

Milyen gondolatok kavarogtak benned, amikor megtudtad, hogy otthonról kell dolgoznod?
Örültem neki, hogy itthon lehetek velük, annak ellenére, hogy tudtam sokszor nem lesz egyszerű és lesznek nehézségek benne.

Hogyan próbálod kezelni a helyzetet, miközben körülötted van a gyermeked?
Elsősorban lefoglalom őket arra az időre, amíg dolgozom. Általában kirakóssal, társassal, könyvvel, de már egymással is el tudnak játszani. Ha túl sok az energia és az idő is engedi, akkor a teraszra, kertbe megyünk ki, de ha minden kötél szakad és sürgős munka van, akkor mesét néznek.

Jelenleg hogyan értékeled a kialakult helyzetet?
Sajnálatos nagyon a kialakult helyzet és nagyon szomorú, hogy embereknek most a megélhetése múlik ezeken az intézkedéseken, de ezt a rossz helyzetet most mindenkinek túl kell élni, hogy ne nyúljon el például nyár végéig ez az egész. Másrészről pedig annyiból örülök neki, hogy itthon tudok lenni velük így több időt kapunk, hiszen az óvoda elkezdésével nagyon lerövidült az együtt töltött minőségi idő, hiszen a nap végén eddig csak rohantunk haza és folytattuk tovább a napirendet. Szerencsés vagyok, hogy tudok itthonról dolgozni és így kicsit családi szinten is le tudunk lassulni és együtt lenni.

Számotokra mi a legnehezebb az otthoni létben?
Az, hogy egyszerre kell két helyen megfelelni, a munkahelynek is, illetve a gyerekeket is fejleszteni, tanítani kell.

Hogyan lehet összeegyeztetni a gyermek online oktatását a munkáddal?
Ez még nálunk nem aktuális, de a napirendre most is be vannak csempészve a fejlesztő játékok, mondókák tanulása.

Szerinted mi a kiegyensúlyozott home-office és magánélet titka?
Szerintem a kölcsönös bizalom nagyon fontos a munkáltatóval, valamint a pontosan meghatározott és betartott napirend, ami nálunk nem probléma, hiszen a gyerekek születése óta, meghatározott napirend szerint élünk. Így nekünk nem kellett fara felírt napirenddel dicsekedni, mint ahogy sokan teszik a social mediabán, hiszen mi eddig is így neveltük a gyerekeinket.

Szeretnéd hosszú távon megtartani ezt a munkarendet?
Természetesen ez egy sokkal könnyebben beosztható és sokszor szerintem hatékonyabb munkavégzési forma, így természetesen amit lehetne itthonról elvégezni munka azt szívesen végezném itthonról, nyilván ahol személyes jelenlét szükséges azt ugyan abban a munkarendben végezném, de igen szeretném megtartani ezt a munkarendet.

Ha szeretnél még több érdekességet olvasni kövess minket a facebook oldalunkon!

A kép illusztráció.

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. március 31.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Otthon, édes otthon, ugye? - interjú Tajti Zoltánnal

„Van előnye az online oktatásnak, de a tanulási/tanítási folyamat alapvető hozzávalója a személyes kapcsolat. Talán még fel is értékelődik a jelentősége.” Táv-interjú sorozatunk negyedik részében Tajti Zoltánt, angol tanárt és mesekönyv írót kérdeztük.

Magó Botond
Sales vezető
2020. március 30.

A kialakult helyzetnek lesznek nyertesei is - interjú Varga Istvánnal

„Ez a helyzet nem jelenti az offline végét, de valamilyen értelemben mégis jelentősen átalakítja az emberek és a cégek gondolkodását, jövőbeli működését.” Táv-interjú sorozatunk harmadik részében Varga Istvánt, a Business Flow alapítóját kérdeztük.

Magó Botond
Sales vezető
2020. március 27.

Más anyagi és lelki helyzet elé nézünk - interjú Tóth Lajossal

„Hogy sérülések nélkül át tudjuk vészelni ezt az időszakot, egy teljesen más szemléletet kell magunkra öltetünk.” Táv-interjú sorozatunk második részében Tóth Lajost, életvezetési tanácsadót és a Lélekkávézó alapítóját kérdeztük.

Magó Botond
Sales vezető
2020. március 26.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét