Mi is az a Ziegarnik effektus?

Előfordult már, hogy megpróbált valamire koncentrálni, de egyszerűen nem sikerült, mert akaratlanul is egy másik, befejezetlen projekten járt az agya? Ha igen, akkor már tapasztalta a Zeigarnik effektust, azaz azt az elméletet, miszerint az emberek hajlamosak jobban emlékezni a befejezetlen, vagy folyamatban lévő feladatokra, mint a befejezettekre.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. október 6.
Mi is az a Ziegarnik effektus?

A produktív napindítás titka

Kétféle ember létezik, vannak a reggeli pacsirták, akik már hajnalban hatalmas energia lökettel kezdik a napot és gond nélkül vetik bele magukat a feladatokba. Valamint vannak az éjjeli baglyok, akiknek a reggel koránt sem a kedvenc napszakjuk, hiszen délután és éjjel sokkal aktívabbak. Viszont rengeteg olyan feladat van, ami nem tűr délutánig halasztást, így az a utóbbi típus számára is elengedhetetlen a produktív napindítás.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. szeptember 17.

Hogyan szokhatunk le a halogatásról?

A halogatás egyike azon dolgoknak aminek még a legszervezettebb emberek is gyakran áldozatul eshetnek. Mit tehetünk annak érdekében, hogy legyőzzük a halogatást, és elkerüljük azt a stresszt és esetleges gyenge teljesítményt, amely a feladatok határideje előtti utolsó pillanatban történő elvégzéséből adódik? A kutatók szerint az ütemtervek kidolgozása és a feladatok elvégzésének megtervezése javíthatja az időgazdálkodási készséget. De hogyan is kezdjük hozzá?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. szeptember 3.

Tippek a munkahelyi stressz kezelésére

Egy amerikai kutatás szerint a munkavállalók több, mint fele legalább a hét hatvan százalékában valamilyen stresszhelyzetbe kerül. Ezek a stresszhelyzetek nem csak a mentális, de az egészségi állapotra is negatív hatással lehetnek.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 27.

Miért szükséges kilépni a komfortzónából?

Karrierje során számtalan olyan helyzettel találkozhat, amikor ki kell lépnie a komfortzónájából, és kockázatot kell vállalnia. De mi is az a komfortzóna? A szótárban szereplő meghatározás szerint az a hely, ahol „jól érzi magát, és képességeit nem tesztelik”.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 19.

Miért érdemes jegyzeteket készíteni?

A helyes jegyzetelés egy nagyon fontos és értékes képesség. Ha képes jó jegyzeteket készíteni, akkor eredményesebben fogja elérni céljait, függetlenül attól milyen területen dolgozik vagy akár tanul. A hatékony jegyzetelés segít emlékezni az információkra, és segít megérteni azokat. A jegyzetek létrehozásuk után a gondolkodásunk jegyzőkönyvei, és a következő kreatív vagy üzleti projekt forrás anyagaként remek alapul szolgálhatnak.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 12.

Motivációs leckék Walt Disneytől

Nem sok olyan ember létezik aki egyszer sem hallott volna még Mickey egérről, Donald kacsáról, Plútó kutyáról vagy akár Disneylandről. De vajon mit tud arról, aki megalkotta ezeket?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 5.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét