Az 5/25 stratégia

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 27.
Megosztás

Néhány évvel ezelőtt zajlott le az a legendás történet miszerint, mielőtt Warren Buffett felszállt volna egy magánrepülőre, odalépett hozzá a repülő pilótája Mike Flint, és megkérdezte Buffettet hogyan tudna még sikeresebb lenni. Buffett ezután egy egyszerű, gyors folyamaton végigvezette Flintet, hogy tisztázza a prioritásait és megmutassa, hogyan elérje céljait.

Priorizálj! :)

Az első dolog, amit Warren Buffett kért Flinttől, az volt, hogy sorolja fel a karrierjére vonatkozó 25 legfontosabb célt, amelyeket szeretne elérni. Miután Flint összeállította a 25-ös listáját, Buffett megkérte, hogy rajzoljon egy kört az 5 legfontosabb célja köré. Flint tétovázott, mert minden célkitűzése fontos volt számára, de ennek ellenére bekarikázott öt célt. Aztán Buffett megkérdezte: "Biztos, hogy ezek a legfontosabb prioritások az Ön számára?" Flint válasza az volt, hogy „Igen, ezek a legfontosabb karriert érintő célkitűzéseim. Azonnal dolgozni fogok rajtuk. Holnap kezdem, vagy inkább még ma este kezdem.”

Az 5/25 stratégia három lépése:

  1. lépés: Írja le a 25 legfontosabb célját.(Ha nem megy 25, elég 15-20 cél is.)
  2. lépés: Rajzolj egy kört az első 5 cél köré.
  3. lépés: Összpontosítson az első 5 célra, és mondjon nemet a többire

A mindennapi éltben számtalan helyzetben alkalmazhatja ezt a priorizálási módszert.

Íme néhány példa:

Ha célja a vállalkozás növekedése az 5/25 stratégia használatával, írja le 25 legfontosabb üzleti célját. Például új termékek, szolgáltatások vagy funkciók létrehozása, új munkatársak felvétele, új marketing stratégia kialakítása stb… Ezután karikázza be az öt legfontosabb üzleti célt, és csak ezekre koncentráljon.

Minden reggel összeállíthat az Onboxban egy feladat listát, amely öt-tíz olyan feladatot tartalmaz, amelyeket aznap szeretne elvégezni. Ezután összpontosítson a legfelső feladatra (vagy maximum az első kettőre) és ne végezzen semmilyen más feladatot, se értekezlet, se hívás, se semmi, amíg nem végezte el a kiemelt prioritással bíró feladatokat.

Warren Buffett 5/25 stratégiája egy egyszerű, hatékony eszköz, amely segít összpontosítani és fontossági sorrendbe állítani legfontosabb céljait és következetes előrelépést elérni az életében. Az 5/25 stratégia emlékeztet arra, hogy nem az, amit csinálsz, hanem az, amit nem teszel meg, ami a termelékenységet és a teljesítményt vezérli.

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 27.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Mi is az a sprint?

Előző bejégzésünkben a daily standup -ot 👈 mutattuk be, most az agilis módszertan következő elemét a sprintet járjuk körül.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 22.

Mi is az a standup?

A stand-up meetingek olyan napi találkozók, amelyeken a projekten dolgozó csapat tagjai vesznek részt. Általában állva tartják ezeket a meetingeket, melynek célja, hogy az értekezletek rövidek legyenek.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 20.

Mi az alapja az együttműködésnek?

A mi véleményünk szerint több tényezőtől is függ, de talán a két legfontosabb a következő: szándék a közös munkára és az információ áramlása.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 16.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét