Tippek kreatív prezentáláshoz

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 30.
Megosztás

Közeledik a negyedév zárás és már attól görcsbe rándul a gyomra, ha arra gondol, prezentálnia kell a kollégái és felettesei előtt? Összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, ami segíthet, hogy könnyen vegye ezt az akadályt és minél kreatívabban tudjon prezentálni.

Prezentálás

Szemkontaktus

Talán ez meglehetősen nyilvánvalónak tűnhet, de könnyen el lehet felejteni, amikor idegesen áll a tömeg előtt. Ügyeljen arra, hogy a beszélgetés során mindig kapcsolatba lépjen valakivel, és az előadás alatt változzon az egyének között, hogy éppen kivel tartja a kontaktust.

Fejezze ki az érzelmeit

Általában félünk attól, hogy kifejezzük érzéseinket, még azoknak is, akik közelében vagyunk, hát még a távolabb lévő tömeg előtt. Azonban az érzelmek megmutatása hitelesebbé teszi szavait, és együttérzést vagy izgalmat kelthet a hallgatóságban. Ehhez némi megszokás és némi bátorság kell, az eredmények azonban megérik az erőfeszítéseket.

Kommunikáció képekkel

Egy kép ezer kifejezést el tud mondani. Természetesen felhasználhatók olyan fogalmak közlésére, amelyeket a tér vagy az idő érdekében nem biztos, hogy bele lehetne foglalni a prezentációba. Az előadás sok képet tartalmazzanak háttérként és minimális szöveget. A felhasznált képek mindig javítják az elmondottakat, vagy egyes esetekben választ adnak a nézők számára. A képek felhasználása elősegítheti nézeteinek kifejezését és hangsúlyozhatja üzenetét.

Humor

Készítsen releváns poénokat, vagy találjon módot a témában rejlő humor előidézésére, és a közönsége sokkal elkötelezettebb lesz, valamint nagyobb valószínűséggel fognak emlékezni az előadására.

Mesemondás

A prezentáció bizonyos értelemben olyan, mint egy történet, Ön a választott témáról beszél, és a nézőket egy útra tereli, ahol felfedezhetik az adott témát. Sőt, a történetek önmagukban is érdekesek, ezért könnyedén használhat több mesemondási technikát a prezentáció javításához.

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 30.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Az 5/25 stratégia

Néhány évvel ezelőtt zajlott le az a legendás történet miszerint, mielőtt Warren Buffett felszállt volna egy magánrepülőre, odalépett hozzá a repülő pilótája Mike Flint, és megkérdezte Buffettet hogyan tudna még sikeresebb lenni. Buffett ezután egy egyszerű, gyors folyamaton végigvezette Flintet, hogy tisztázza a prioritásait és megmutassa, hogyan elérje céljait.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 27.

Mi is az a sprint?

Előző bejégzésünkben a daily standup -ot 👈 mutattuk be, most az agilis módszertan következő elemét a sprintet járjuk körül.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 22.

Mi is az a standup?

A stand-up meetingek olyan napi találkozók, amelyeken a projekten dolgozó csapat tagjai vesznek részt. Általában állva tartják ezeket a meetingeket, melynek célja, hogy az értekezletek rövidek legyenek.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 20.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét