Egy csapat, több generáció

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 21.
Megosztás

Mi a harmónia titka több generáció együttműködésében? Rengeteg szeterotípia és előítélet létezik a különböző generációkkal szemben, mégis legalább annyi közös tulajdonságuk van, mint amennyi különböző.

A közös értékekre fókuszálva jöhet létre egy olyan hely, ahol eredményesen és harmonikusan dolgozhat együtt kortól függetlenül minden munkavállaló. A különböző személyiségek, élettapasztalatok, képességek és elvárások egy remek csapat alkotóelemei lehetnek.

Mutatunk néhány tippet, hogyan működhet hatékonyan együtt az X generáció (Azok akik 1960 és 1979 között születtek), Y generáció (Azok akik 1980 és 1995 között születtek) és Z generáció (Azok akik 1995 és 2010 között születtek).

Generációk

A tisztelet, ami egyetemes, politikától, kortól, és generációtól független

Érdemes lefektetni az alapszabályokat a cégen belüli kultúrával, udvariassággal a kedvességgel és az egyenlő bánásmóddal kapcsolatban. A legjobb csapatok képesek megmutatni a tiszteletet eltérő vélemények esetén is, viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy a generációk eltérően fejezik ki tiszteletüket. Ha mégis konfliktus alakul ki, a vezető feladata ennek gyors és szakszerű megoldása, anélkül, hogy bármelyik fél sérülne. A helyes konfliktuskezelésről előző blog bejegyzésünkben olvashatsz.

A kreativitás ösztönzése

Egy olyan eszköz, amivel éreztetni lehet, hogy valaki értékes tagja a csapatnak. Az ötletei, véleménye megkérdezése kölcsönös érdeklődést és csapatmunkát idéz elő.

A változás állandó a mai világban, ezért mindig szükség van olyan kollégákra akik tisztában vannak a piac legújabb trendejeivel és az ügyfelek elvárásaival. Egy többgenerációs csapattal képesek lehetünk innovatív, kreatív megoldásokat létrehozni a különböző nézőpontok ötvözésének köszönhetően.

A hatékony kommunikáció

A sikeres csapatmunka kulcsa a hatékony kommunikáció és az információk átadása. Mindig meg kell hallgatni mások véleményét, mielőtt a sajátunkat kifejezzük, mert nem szabad félbeszakítani másokat. Ahelyett, hogy ellenérveket és válaszokat fogalmazunk meg a fejünkben, a másik fél mondandójára kell összpontosítani. Így lehet elkerülni, hogy ne csak halljuk, hanem meg is értsük a másik oldalt.

Összességében elmondható, hogy a generációk keverékének közös munkája lehetséges, sőt a sokféleségnek köszönhetően sok esetben eredményesebb, mintha csak azonos korúak dolgoznának együtt. Korosztálytól függetlenül, a sikeres együttműködés kulcsa abban rejlik, hogy mindenki tisztában legyen a szervezet kultúrájával és értékeivel.

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot, kártyaadatok megadása nélkül!😊

További érdekes tartalmakért kövess minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre az lap alján 😊!

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 21.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Miért fontos a csapatépítés?

Egy olyan ideális világban, ahol a figyelem az elégedett ügyfelekre és a tökéletes termékre vagy szolgáltatásra összpontosul, gyakran elfelejtődnek a cég legfontosabb részei, az alkalmazottak.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 21.

A sikeres emberek 15 titka

Kevin Kruse több, mint kétszáz sikeres és hatékony embert kérdezett arról, hogy mi a hatékonyságuk titka.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 17.

Így lehetsz a meetingek királya

Veled is előfordult már, hogy egy meetingen ülve azon gondolkodtál mennyi egyéb hasznos feladatot elvégezhetnél ezalatt az idő alatt? Vagy az előző heti problémák átbeszélésétől elkanyarodtatok a hétvégi menühöz? Ezzel akár megduplázva a megbeszélés időtartamát?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 14.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét