Miért fontos a csapatépítés?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 21.
Megosztás

Egy olyan ideális világban, ahol a figyelem az elégedett ügyfelekre és a tökéletes termékre vagy szolgáltatásra összpontosul, gyakran elfelejtődnek a cég legfontosabb részei, az alkalmazottak.

A csapatépítés és a tervezett közös programok nem csak a dolgozók munkamorálját, hanem a vállalkozás sikerét is növelik.

Íme pár ok, ami azt mutatja miért is fontos a munkahelyi csapatépítés:

csapatépítés

Kommunikáció

A kötetlen beszélgetést előidéző tevékenységek erősítik a nyílt kommunikációt. Ez javíthatja az irodai hangulatot és a csapatban elvégzendő feladatok eredményességét.

Motiváció

A csapatépítése és a csapatvezetése kéz a kézben jár. Minél kényelmesebben tudja kifejezni ötletét egy alkalmazott, annál bátrabb és magabiztosabb. Ezek ösztönzik az újabb és újabb kihívások megoldására.

Kreativitás

Az irodahelyiségen kívülre kerülve új impulzusok érik őket, ezáltal rá vannak kényszerítve, hogy a megszokott rutinjukon kívül gondolkodjanak. A közös gondolkodás, feladatmegoldás a csapat tagjaival olyan új ötleteket ébreszthetnek amik az irodába visszatérve is hasznosíthatóak.

Problémamegoldó készség

Azok a tevékenységek amelyek megkövetelik a munkatársaktól, hogy játékos, szórakoztató módon közösen oldják meg a problémát javítják a stratégiai gondolkodást. Ha sikerül csapatként meghatározniuk a probléma keletkezését könnyedén áthidalják a valódi válságokat.

Akadályok leküzdése

A csapatépítő programoknak bizalomnövelő hatása is van, ilyenkor a vezetők is alkalmazottak válnak, azaz a feladatok során egyenrangú pozícióba kerülnek a többi munkavállalóval. Ez segít csökkenteni a dolgozók és a vezetők közötti távolságot.

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot, kártyaadatok megadása nélkül!😊

További érdekes tartalmakért kövess minket a facebook oldalunkon és instagramon!

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 21.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

A sikeres emberek 15 titka

Kevin Kruse több, mint kétszáz sikeres és hatékony embert kérdezett arról, hogy mi a hatékonyságuk titka.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 17.

Így lehetsz a meetingek királya

Veled is előfordult már, hogy egy meetingen ülve azon gondolkodtál mennyi egyéb hasznos feladatot elvégezhetnél ezalatt az idő alatt? Vagy az előző heti problémák átbeszélésétől elkanyarodtatok a hétvégi menühöz? Ezzel akár megduplázva a megbeszélés időtartamát?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 14.

7 üzleti protokoll tipp

Első benyomás csak egy van, és az első pár másodpercen akár egy potenciális ügyfél megszerzése állhat vagy bukhat. Éppen ezért érdemes tisztában lenni azokkal a praktikákkal, amelyek segítik a megfelelő magatartást minden szakmai környezetben.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 10.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét