Az elismerés 5 nyelve - második rész

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 9.
Megosztás

„Előző bejegyzésünkben ITT 👈 már bemutattuk a szeretet 5 nyelvét és azt, hogyan lehet a munkában alkalmazni ezeket. Most részletesen kifejtjük mit is jelent az ajándékozás, a szívességek és a fizikai érintés „nyelve”.

Email

Szívességek

Néha minden munkatársnak szüksége van arra, hogy segítségét kapjon egy projekt vagy feladat befejezésében esetleg abban való együttműködésében. Sőt néhány ember éppen attól érzi magát szeretve és megbecsülve, ha egy másik személy felajánlja neki a segítségét. Érdemes azonban feltenni a kérdést: „Mit tehetek, hogy segítsek?” Annak érdekében, hogy valóban segítséget nyújtson a munkatársának abban, amire valóban szüksége van, és ne az ellenkezőt elérve, rontsa a helyzetet.

Ajándékozás

Sokan örömmel fogadják az ajándékokat. Viszont fontos, hogy az a személy, aki ajándékot ad egy munkatársának, olyan ajándékot adjon, ami személyes és azt sugallja ismeri, oda figyel az ajándékozottra és amelyet a munkán kívül is hasznosítani tud. Például a kedvenc foci csapata mezét vagy egy kávéscsészét a kedvenc rajzfilmfigurájával, egy utalványt a kedvenc éttermébe, kávézójába, egy színházjegyet stb...

Fizikai tapintás

A munkahelyi megfelelő fizikai érintés tekintetében vannak, akik jól reagálnak például a pacsira, kézfogásra, ököl pacsira vagy a háton veregetésekre és vannak akiket a hideg kiráz tőle. Ezt látni fogja például közös sport játékokban, közös étkezések alkalmával vagy egyszerűen az irodai munka végzés közben is megfigyelheti. A fizikai érintések jó hatással vannak a munkakörnyezetre, de mindig ügyeljen arra, hogy az ilyen típusú viselkedés konszenzusos legyen.

Ahhoz, hogy egy pozitív munkakörnyezetben éljen kulcsfontosságú az előrelépés és az, hogy az emberek megvizsgálják, mi motiválja, ösztönzi és érezteti más emberekkel a megbecsülést. Mind ez akkor valósulhat meg, ha elkezdi kutatni és megnézi az elismerés öt nyelvét a munkahelyen.

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 9.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Az elismerés 5 nyelve

Első rész

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 6.

Mindent az e-mail szűrőkről

Az e-mail szűrők elsősorban a bejövő e-mail üzenetek kezelésében és szervezésében segítenek. Osztályozhatók olyan szempontok szerint, mint a feladó e-mail címe, tárgya vagy az üzenet tartalma.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 2.

Hogyan maradhat motivált nap, mint nap?

Számtalan pszichológiai modell és elmélet létezik arról, hogy mi motivál bennünket a feladatok elvégzésére. Talán az eredmény és a siker ösztönöz minket? Vagy a célig vezető út lebeg a szemünk előtt és ez ad motivációt? Ez egyénenként változó lehet, abban viszont megegyezhetünk, hogy az összpontosítás hiánya a motiváció elvesztéséhez vezet.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 29.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét