Az elismerés 5 nyelve

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 6.
Megosztás

Első rész

„Az összefogás kezdet. Az összetartás haladás. A közös munka siker. ” - Henry Ford

Email

Azok az alkalmazottak, akik megbecsültnek érzik magukat, jobban teljesítenek. Az elismerés kifejezése azonban nem mindig egyszerű. Az elismerést úgy kell közvetíteni, hogy az a személy, aki felé irányul megértse és érezze. Noha sok ember ismeri Gary Chapman pszichológus könyve alapján az öt szerelmi nyelvet a kapcsolatok terén. Az 1992-ben megjelent könyv öt módon bontja le, hogy mik azok a lehetőségek amivel az ember szeretné, ha párja kifejezné elismerését. Az öt viselkedési forma a következőket tartalmazza:

  • Szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékok
  • Szívességek
  • Fizikai érintés

Ez alapján keressük, mi lehet az elismerés nyelve egy munkahelyen.

Hasonló „nyelvek” más típusú emberi kapcsolatokra is elkülöníthetőek. Így a munkahelyen sem mindegy, hogy a munkatársakhoz eljutnak-e a dicsérő szavak vagy kudarcba fullad a kommunikáció, mert „nincsenek egy a hullámhosszon, nem egy nyelvet beszélnek”.

Megerősítő szavak

Próbáljon meg bizalmat teremteni az emberekben azáltal, hogy verbálisan megerősíti őket. Íme néhány példa: „nagyon köszönöm a prezentációt” vagy „nagyszerűen dolgozott a tegnapi találkozónkon”. Az ilyen típusú kifejezések megbecsülést sugallnak a vállalkozásában dolgozó emberek számára. Gyakran kimutathatja ezt a megbecsülést, ha egy-egy emberrel beszélget, személyesen, e-mailben, vagy a közösségi média nyilvános formáin keresztül.

Minőségi idő

Néha az embereknek látniuk kell, hogy törődnek velük az üzleti vállalkozásokban. Törekedjen a munkaidőben történő közös események szervezésével. Például: közös étkezések, munkahelyi sport csapatok, társas estek, könyvklubok stb. Ilyen módon bizonyíthatja valakinek az elismerését azzal, hogy szakmai illetve szabad időt tölt vele.

Ha az elismerés öt nyelve bármit is megtanít nekünk, az az, hogy nincs két egyforma ember, munkavállaló és mindegyiküknek megvan a saját egyedi személyisége és igénye. Időnként ijesztő feladatnak tűnhet, a vezetőknek, hogy megtanulják, mely nyelvek a leghasznosíthatóbbak a munkatársaik számára.

Következő cikkünkben újabb hasznos ötleteket hozunk az elismerés kifejezésére.

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 6.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Mindent az e-mail szűrőkről

Az e-mail szűrők elsősorban a bejövő e-mail üzenetek kezelésében és szervezésében segítenek. Osztályozhatók olyan szempontok szerint, mint a feladó e-mail címe, tárgya vagy az üzenet tartalma.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 2.

Hogyan maradhat motivált nap, mint nap?

Számtalan pszichológiai modell és elmélet létezik arról, hogy mi motivál bennünket a feladatok elvégzésére. Talán az eredmény és a siker ösztönöz minket? Vagy a célig vezető út lebeg a szemünk előtt és ez ad motivációt? Ez egyénenként változó lehet, abban viszont megegyezhetünk, hogy az összpontosítás hiánya a motiváció elvesztéséhez vezet.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 29.

A termelékenység növelése home officeban

Mindenkinek megvan a saját munkastílusa, és ez több mint igaz, ha otthon dolgozunk.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 25.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét