Hogyan maradhat motivált nap, mint nap?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 29.
Megosztás

Számtalan pszichológiai modell és elmélet létezik arról, hogy mi motivál bennünket a feladatok elvégzésére. Talán az eredmény és a siker ösztönöz minket? Vagy a célig vezető út lebeg a szemünk előtt és ez ad motivációt? Ez egyénenként változó lehet, abban viszont megegyezhetünk, hogy az összpontosítás hiánya a motiváció elvesztéséhez vezet.

Motiváció

A változtatások végrehajtása és a célok elérése önmagában elég nehéz feladat. Óriási és állandó inspirációra van szükség a siker eléréséhez és ahhoz, hogy nap, mint nap arra tudjon koncentrálni, ami a vállalkozás valódi célja.

Íme néhány módszer aminek segítségével egyszerű módon motivált maradhat minden nap.

Célok megteremtése

A legfontosabb, amit tehet, hogy jól érzi magát a vállalkozásában, világos stratégiával, céllal és jövőképpel rendelkezik. Ehhez pedig tisztában kell lennie vele, hogy miért csinálja, amit csinál. Amint ezeket pontosan tudja két döntést kell meghoznia. Vagy abbahagyja azt a feladatot, amit csinál, mert nincs rá olyan oka, ami a cél eléréséhez segíti. Vagy megfelelő motivációval rendelkezik és pontosan tudja, mit kell tennie ahhoz és milyen feladatokat kell véghez vinnie, hogy elérje céljait.

Tervek készítése

Bármely fő üzleti cél elérésének legjobb módja az, ha napi célokra bontja. Azért szeretne minden nap motivált maradni, mert a siker elérésének legjobb módja az, ha egyszerre egy napra összpontosít. Ezért segíthet, ha tervet készít előző este. Ahhoz, hogy életének minden fő területén egyértelmű legyen a cél és az ahhoz vezető út, előző este időt kell szánni a napok megtervezésére. Sokszor az emberek elkeserednek a szervezettség hiánya miatt. Töltsön el egy kis időt minden este prioritások, majd másodlagos célok kitűzésével. Minden nap emlékeztesse önmagát, hogy az idő drága. Az élet rövid. Fogalmilag ezt tudjuk, de túl gyakran nem így éljük az életünket. Amikor értékesnek tekinti az életet és az időt, hajlamos nem pazarolni szükségtelen feladatokra.

Komfort zóna

Ha a kényelmi zónánkban maradunk az egy idő után megszokottá és unalmassá válik és nem nyújt inspirációt. Lépjen ki a komfortzónából, és lépj be egy olyan zónába, amely nem ismerős. Menjen sétálni egy olyan helyre, ahol soha nem járt, válasszon egy új, hosszabb ideig tartó útvonalat. Keressen valamit, amit mindig is szeretett volna, és próbálja ki. Az új dolgok kipróbálásának élményétől olyan motivációt kaphatunk, ami az életünk sok aspektusára kiterjed és hatással van.

Önfejlesztés

A napi tervezés során szánjon időt arra, hogy motiválódjon és inspirálódjon. A motiváció nagyszerű módja, ha meghallgat egy motivációs előadóval készült beszélgetést. Néhány olyan könyv elolvasása, amely motiválja. Olvasson néhány olyan idézetet, amelyet nagyszerű szerzők írtak, amelyek ösztönöznek minket és célokkal látnak el. Nézzen meg egy videót, amely segít más megvilágításban látni az életet és a céljait. A napi inspirációs adag segít távol tartani az önkorlátozó hiedelmeket.

Alvás és „énidő”

A motiváció hiányának egyik fő oka az lehet, hogy nem alszik eleget. Hogy mennyi az elegendő alvás idő, az személyenként eltérő, de a megfelelő éjszakai pihenés nagyon fontos. Könnyű feláldozni az alvást a nagyobb teljesítmény reményében, ha azt mondja magának, hogy a cél túl fontos a pihenéshez – igen ám, de az egészsége és az azt megalapozó pihenés ugyanolyan, sőt még fontosabb. Hiszen kipihent állapotban sokkal egyszerűbben és könnyebben oldhatja meg a feladatait. Ezen kívül szánjon időt szabadidős tevékenységekre, sportra, családra, barátokra, utazásra, olyan szabadidős elfoglaltságra, amiből pozitív energiákat nyerhet.

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 29.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

A termelékenység növelése home officeban

Mindenkinek megvan a saját munkastílusa, és ez több mint igaz, ha otthon dolgozunk.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 25.

Mire használható a naptár funkció?

Korábbi bejegyzésünkben megmutattuk, hogy az Onbox naptár funkciójában milyen egyszerűen lehet megbeszéléseket, találkozókat szervezni. ITT 👈

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 22.

A karrier és közösségi média kapcsolata

Napjainkban az online térben való kommunikáció és az online álláshirdetések fénykorát éljük. Így nem meglepő, ha egy álláshirdetésre való jelentkezésnél nem csak az számít, milyen erős az önéletrajza.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 18.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét