Így hackeld meg az őszi fáradtságot

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 15.
Megosztás

A napok kissé lerövidülnek, és reggelente egyre nehezebben megy az ágyból való felkelés. Tudta, hogy a hideg évszakok közeledése éhséget és fáradékonyságot, kimerültséget idéznek elő? Ezt az úgynevezett őszi fáradtságot elsősorban a napfény hiánya okozza, és tél végéig tart. Ha kedvetlenség, fáradtság vagy koncentrációs problémák tüneteit tapasztalja, valószínűleg ön is az őszi fáradtságban szenved.

Íróasztal színes levelekkel

Összegyűjtöttünk néhány tippet az energiaszint növelése és az őszi fáradtság legyőzése érdekében.

Időbeosztás

Ha lehet, a reggeli órákban végezze el munkája legunalmasabb részét. Az unalmas munka délutánig történő elhalasztása mindenképpen demotivációt eredményez. A délutáni időszakra a legjobb időzíteni a találkozókat általában ilyenkor magasabb az energia és a kreativitás szintje. Időbeosztás készítéséhez remekül alkalmazható az Onbox naptár funkciója, ahol napszakokra bontva beütemezheti teendőit.

Zene hallgatás

Ha álmos a munkahelyén, úgy érezheti, mintha bármelyik pillanatban elaludna, kevés az energiája és nem tud koncentrálni a feladatai elvégzésére. Amennyiben nem befolyásolja a termelékenységet, hallgasson munka közben zenét. Ajánlott a fülhallgatón keresztüli zenehallgatás, így nem zavarja kollégáit. Válasszon minél vidámabb hangulatú, pörgős számokat, amik élénkítően hatnak és újult energiával töltik fel.

Kapcsolja be a ventilátort

Érdemes befektetnie egy asztali ventilátorba, ha napközben gyakran előjön a fáradtság érzése. Amikor álmosnak érzi magát, irányítsa a ventilátort a maga irányába, és kapcsolja. Ezzel imitálva a kinti természetes szellőt, ezáltal a ventilátor hűvös levegője is növelheti az éberségét.

Fényterápia

Az orvosok ezt a különleges gyógymódot leggyakrabban a szezonális depresszió kezelésére írják fel. Speciális fényterápiás lámpát vagy izzó is beszerezhető iróasztalára. Javasolt naponta 30-90 percig a vörös szín használata, amely növeli az energiát, megszünteti a levertséget, álmosságot és a fáradtságot.

Étrend

Amikor fáradtnak érzi magát kísértésbe eshet, hogy megragad egy tábla csokoládét vagy egy darab süteményt, ezzel tovább növelve a fáradtságot, hiszen a túl sok cukor a rendszerben csak tovább ront a helyzeten. Ha hiányoznak az étrendjéből a vitaminok, fáradtabbnak érezheti magát. Ezért létfontosságú a hideg évszakban a kiegyensúlyozott, változatos étrend. Valamint fontos, hogy elegendő időt töltsön a szabadban ahhoz, hogy elegendő D-vitamint kapjon a napfénytől.

Önnek van bevált praktikája az őszi fáradtság ellen?

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 15.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Az elismerés 5 nyelve - második rész

„Előző bejegyzésünkben ITT 👈 már bemutattuk a szeretet 5 nyelvét és azt, hogyan lehet a munkában alkalmazni ezeket. Most részletesen kifejtjük mit is jelent az ajándékozás, a szívességek és a fizikai érintés „nyelve”.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 9.

Az elismerés 5 nyelve

Első rész

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 6.

Mindent az e-mail szűrőkről

Az e-mail szűrők elsősorban a bejövő e-mail üzenetek kezelésében és szervezésében segítenek. Osztályozhatók olyan szempontok szerint, mint a feladó e-mail címe, tárgya vagy az üzenet tartalma.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 2.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét