Újévi babonák és hiedelmek a világ minden tájáról

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. december 29.
Megosztás

A szilvesztert és az új év első napját számos babona és hagyomány lengi körül. A szerencsét hozó szokások elsődleges célja, hogy boldoggá és bőségessé tegyük a következő évünket. De vajon miért eszünk lencsét, miért épp pezsgőt iszunk, miért kerüljük a baromfi fogyasztást, és mi a célja a szilveszter éjszakai zajkeltésnek?

Keresztbe tett ujjak

A babona szerint az újév első napján azért kell lencsét fogyasztani, hogy az év során ne szenvedjünk anyagi gondoktól. Szintén ajánlott a malachús fogyasztása, hiszen az állat orrával előre túrja a földet és ezzel kitúrja a szerencsét. Míg a csirke vagy tyúk lábaival kapar, ezzel elkaparja a szerencsét, így azt nem ajánlott fogyasztani.

Szintén étkezéssel függ össze az a Spanyolországban elterjedt hiedelem, miszerint éjfélkor 12 darab szőlőszemet kell elfogyasztani, mindegyik szőlőszem egy-egy hónapot képvisel, ezzel garantálva a következő szerencsés évet. Ha nem sikerül az összes szőlőt éjfélkor megenni bizony szerencsétlenséggel kell szembenézni az elkövetkezendő hónapokban.

És hogy miért iszunk pezsgőt? Korábban a 19. század végéig a pezsgő luxus terméknek számított, hiszen elkészítése 2-3 évet vett igénybe. Ebből származik az a szokás, hogy az új év első perceiben pezsgőt iszunk az év hátralévő napjaiban sem kell hiányt szenvedni semmiből.

Vannak, akik az öltözködéssel próbálják befolyásolni a következő évet. Brazíliában például kizárólag fehér ruhát viselnek az év utolsó napján, ezzel bevonzzák a békét és a szerencsét. Latin-Amerikában úgy vélik, hogy az alsó nemű színe is befolyásolja az újévet, a sárga szín szerencsét, míg a piros szerelmet hozhat. Dániában a székeken állva várják az éjfélét és az utolsó percben átugrálják magukat a következő esztendőbe, hogy száműzzék a rosszkedvet és szerencsét hozzanak. Az éjféli harangozás, trombitálás és egyéb zajkeltés pedig azt a célt szolgálja, hogy az ártó és gonosz szellemeket távol tartsa.

A mondás szerint amilyen az év első napja olyan lesz a hátralévő része is. Ezért nem ajánlott mosni, takarítani, szemetet levinni, mert ezek a házimunkák elvihetik a szerencsét. Így érdemesen aktív pihenéssel tölteni a napot.

Kövessen bármilyen hagyományokat az év utolsó napján, kívánunk békés, boldog eredményekben gazdag új esztendőt!

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. december 29.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Év végi nagytakarítás

A legtöbb vállalkozás már a karácsony előtti napokban leáll és egészen az újévig egy-két hetes szabadságot tart. Viszont nem mindegy, hogy a szünet után milyen munkakörnyezetbe térünk vissza dolgozni. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amit érdemes kipróbálni, annak érdekében, hogy energikusan és rendezetten kezdhessük a munkát az új évben is.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. december 22.

Hogyan segíthet a Diótörő ügyfeleket szerezni?

Talán az egyik legismertebb karácsonyi balett a Diótörő, ami egy olyan karácsonyi történet, amely játékokról, hétfejű egerektől és átokról szól. A történetben a Diótörő megküzd a gonosz Egér királlyal és ezzel megmenti a napot.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. december 18.

Hello December! – 4. rész

100 éves a Coca-Cola Télapó

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. december 15.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét