Milyen változásokat hozott a home office?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. február 19.
Megosztás

A home office nem egy újkeletű dolog, már a 20. század előtt is szívesen dolgoztak az emberek otthon, házi műhelyeikben és nagyon nehezen tudtak elcsábítani őket a gyárakba való napi bejárásra.

homeoffice

Viszont közel egy éve akarva vagy akaratlanul, de a cégek jelentős részénél átalakult a munkavégzési folyamat, és berobbant a home office. A vállalatok nagy része még 2020 márciusban áttért az otthoni munkavégzésre, és ezt az állapotot tartják azóta is. Ez az új rendszer két részre szakította a munkáltatók és a munkavégzők táborát is, az egyik oldal élvezi és hatékonynak tartja, hogy nem kell nap, mint nap az irodába utaznia és reménykednek benne, hogy véglegesen áttérnek erre a munkavégzési formára. A másik tábor viszont számolja a napokat, amikor végre visszatérhet az irodába és nem kell többet kötelezően otthonról dolgozni. Összegyűjtöttünk néhány olyan változást, amit, ha kedveljük, ha nem, de kétségtelenül a home office korszakának fellendülése hozott el.

Digitális fejlődés

A Microsoft vezérigazgatója Satya Nadella áprilisi véleménye szerint, "két hónap alatt két évnyi digitális fejlődés ment végbe", ez a folyamat pedig azóta is tartja magát. Hirtelen be kellett vezetni a felhőalapú adattárolást, az online meetingek és kapcsolattartási platformok használatát. Azt tudta, hogy az Onboxban is megtalálható chat funkció, ami segíti a cégen belüli napi kommunikációt?

Robotika

Az elmúlt egy évben bizonyára sokan olvastunk vagy láttunk videókat a robotok különböző tevékenységéről. Például amikor egy robot jár a kórházban és fertőtlenítik a kórtermeket, vagy robotkutyák figyelmeztetnek a kellő távolság megtartására, de robot által vezérelt diplomaosztót is láthattunk az elmúlt időszakban. Így nem meglepő, hogy egy felmérés szerint a válaszadók 25% elfogadóbb lett a robotokkal szemben.

Fogyasztói szokások és e-kereskedelem

Az elmúlt egy évben jelentősen megnövekedett az online platformok használata és a tartalomfogyasztás egyaránt. Új stream szolgáltatások jelentek meg és megújultak a már meglévő lehetőségek. Teret hódítottak az otthonról elérhető film és videótárak, de az online színház vagy koncert fogyasztás is betört a mindennapokra. Emelett a webáruházak is lekörözték a fizikailag látogatható üzleteket, hiszen az emberek otthoni munkavégzés közben vagy után szívesebben intézik a vásárlást is otthonról. Ezért az sem meglepő, hogy az Amazon már tavasszal rekord bevételről számolt be.

+ Spórolás

Ez pont olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, a home office munkavégzés alatt felmondhatja az iroda bérlést, vagy kisebb irodában költözhet a vállalkozása. Ezzel a bérleti díj és rezsi költségét minimalizálva.

Összegezve, mint mindennek a home officenak is két oldala van, de bizonyára hozott olyan fejlesztéseket, amiknek megjelenésére nélküle hosszabb időt kellett volna várnunk.

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. február 19.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Üzleti terv készítése

5.rész

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. február 11.

Üzleti terv készítése

4.rész

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. február 2.

Üzleti terv készítése

3.rész

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. február 1.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét