Miért szükséges kilépni a komfortzónából?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 19.
Megosztás

Karrierje során számtalan olyan helyzettel találkozhat, amikor ki kell lépnie a komfortzónájából, és kockázatot kell vállalnia. De mi is az a komfortzóna? A szótárban szereplő meghatározás szerint az a hely, ahol „jól érzi magát, és képességeit nem tesztelik”.

Bár a komfortzónában maradás következetességet biztosíthat, az abból történő kilépés javíthatja például a teljesítményét, növelheti a termelékenységet, editálhatja a változásokhoz való alkalmazkodási képességét és elősegítheti a növekedést. Az új élmények szerzése gyakran megváltoztathatják a karrierje és akár az élete irányát is.

Hogyan léphet ki a komfortzónájából? Íme néhány példa:

  • Tanuljon valami újat Sportoljon, fessen, barkácsoljon, írjon, iratkozzon be egy tanfolyamra vagy fedezzen fel egy ismeretlen helyet egy kirándulás vagy nyaralás alkalmával stb... A hangsúly az új élmények és képességek megszerzésén van.
  • Változtassa meg napi rutinját Például induljon korábban a munkába, parkoljon néhány háztömbnyire távolabb, és sétáljon egyet. A gyaloglás öröme egyfajta elveszett művészet, miközben számtalan új dolgot fedezhet fel. Minden reggel vagy esetleg este meghatározott időpontokban nézi a híradót? Hagyja ki. Használja más tevékenységekre az időt, például könyv olvasására, zenehallgatásra valami olyan tevékenység végzésére ami úgy érzi kikapcsolódást nyújthat.
  • Kezdő lépés Sokszor hallhatjuk, hogy a leghosszabb utazás egyetlen lépéssel kezdődik, és ez igaz is. Lehet, hogy valaki célja egy triatlon teljesítése, de mivel ez a távolság annyira ijesztő, hogy inkább el se indul. Ha van egy kitűzött cél amit megvalósítható részekre darabol, és ezeket kezdi el megvalósítani, akkor megváltozik a hozzáállása. Képes lesz pozitívan gondolkodni a céljáról, hiszen fokozatosan halad felé.

Próbálja ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 19.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Miért érdemes jegyzeteket készíteni?

A helyes jegyzetelés egy nagyon fontos és értékes képesség. Ha képes jó jegyzeteket készíteni, akkor eredményesebben fogja elérni céljait, függetlenül attól milyen területen dolgozik vagy akár tanul. A hatékony jegyzetelés segít emlékezni az információkra, és segít megérteni azokat. A jegyzetek létrehozásuk után a gondolkodásunk jegyzőkönyvei, és a következő kreatív vagy üzleti projekt forrás anyagaként remek alapul szolgálhatnak.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 12.

Motivációs leckék Walt Disneytől

Nem sok olyan ember létezik aki egyszer sem hallott volna még Mickey egérről, Donald kacsáról, Plútó kutyáról vagy akár Disneylandről. De vajon mit tud arról, aki megalkotta ezeket?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 5.

Mi is az a műanyagmentes július?

Már javában tart a Plastic Free July elnevezésű mozgalom, amely arra ösztönzi az embereket, hogy csökkentsék a műanyag hulladék termelést. Honnan ered ez a mozgalom? Miért éppen július? És milyen egyszerű változtatásokkal tudunk csatlakozni?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. július 23.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét