Motivációs leckék Walt Disneytől

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 5.
Megosztás

Nem sok olyan ember létezik aki egyszer sem hallott volna még Mickey egérről, Donald kacsáról, Plútó kutyáról vagy akár Disneylandről. De vajon mit tud arról, aki megalkotta ezeket?

Kép forrása 👈

Walter Elias Disney 1901. december 5-én, Chicagoban született. Gyermekkorában nehéz körülmények között élt, édesapja pedig szigorúan nevelte és gyakran testi fenyítést is alkalmazott vele és testvéreivel szemben. Már kisgyermekként is szeretett és sokat rajzolt, amiben édesanyja támogatta. Az iskola mellett munkákat is vállalt, hogy legyen pénze eljárni rajztanfolyamokra, moziba, és színházi előadásokra. 16 éves korában besorozták katonának, majd a frontról egy kis tőkével hazatérve, megkezdte önálló életét. Grafikusként kezdett dolgozni, majd később a Kansas City-i filmpropaganda vállalatnál folytatta pályafutását, ahol rövidfilmeket készített amivel sikerült annyi pénzt előteremtenie, hogy saját stúdiót nyisson. 1923-ban testvérével megalapították a Disney Brothers Cartoon Studio céget, ez volt a The Walt Disney Company elődje. Azonban nem indult könnyedén a vállalkozás, voltak olyan időszakok amikor Walt Disneynek annyi bevétele nem volt, hogy lyukas cipőjét megtudja javíttatni. Hitelekből próbálta fenntartani a vállalkozást és egy személyben elvégezni az összes feladatot. Majd 1928-ban elérkezett a fordulópont és megszületett Mickey Mouse és első filmje A Bolond Repülő, ami hatalmas sikert hozott alkotójának. Ezek után következett Donald kacsa, Plútó kutya és a többi ikonikussá vált disney karakter. Ezután indult be igazán a karrierje és studiójában, pedig több száz ember dolgozott. 1955. júliusában pedig megnyitotta a Disneylandet, ezzel még egy biztos bevételi forrást és különleges presztízst biztosítva.

Walt Disneyt sokszor érték kudarcok, de soha nem adta fel, hanem újult erővel újra és újra neki kezdett és keményen dolgozott céljai eléréséért.

Íme néhány motiváciás tipp, amely segíthet a kitűzött cél elérésében még akkor is, ha rögös az odáig vezető út.

Csináld azt, amit szeretsz
A sikerhez vezető út önmagában elég nehéz, de sokkal nehezebb, ha olyan utat választ, amelyet nem érez önmagának. Túl gyakran próbálunk energiát és motivációt gyűjteni egy olyan cél eléréséhez, amelyről legbelül tudjuk, hogy, nem megfelelő számunkra. És így, amikor a nehézségek támadnak, elveszítjük a motivációt és feladjuk. Walt Disney dolgozott, és követte a vágyait, hogy megvalósítsa álmát, annak ellenére, hogy az ipar nagyon fiatal volt, és közel sem volt olyan nyereséges, mint ma.

Tanulás fontossága
Walt Disney lelkes tanuló volt, munkaidő után estéit gyakran töltötte animációk és filmek tanulmányozásával. Ahogy egyre több könyvet olvasott és tanult kudarcaiból, nőtt az önbizalma, és csökkentek a kudarcai.

Nem hagyhatja, hogy a kudarc élmény legyőzze
Egy egy sikertelenség után, újult energiával tovább kell lépnie anélkül, hogy hátra nézne. Hiszen az egyetlen dolog ami igazán vissza tarthat a cél elérésében az önmagunk.

Ne elégedjen meg az első sikerével
Mickey Mouse megalkotása után Disney nem állt meg. Folytatta és az újabbnál újabb ötleteit próbálta megvalósítani.

Minden kezdet nehéz
Legtöbbször próbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy elkerüljük a kudarcokat. Pedig minden sikertörténet mögött kudarcok tömkelege áll. Ahelyett, hogy Walt Disney a kudarc elől menekült volna,feléjük szaladt, és az ellenséget szövetségessé változtatta. Tanult minden kudarcból, és a kudarcot a siker szilárd alapjául használta

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 5.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Mi is az a műanyagmentes július?

Már javában tart a Plastic Free July elnevezésű mozgalom, amely arra ösztönzi az embereket, hogy csökkentsék a műanyag hulladék termelést. Honnan ered ez a mozgalom? Miért éppen július? És milyen egyszerű változtatásokkal tudunk csatlakozni?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. július 23.

Tippek a karrierút megtervezéséhez

A karrier egy maraton és nem egy sprint, így ezaz út általában nem egyenes, hanem kanyargós és kihívásokkal teli. Összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, amely segítséget nyújthat a helyes út bejárásához.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. július 7.

Kánikula az irodában?

A forró nyári napokon sok hűsítő programot eltudunk képzelni, de az irodai munkavégzés nem tartozik ezek közé. Mégis megpóbáltunk néhány olyan tippet összegyűjteni amivel elviselhetőbbé tehetjük a kánikulát még akkor is, ha a szabadásg és a tengerpart messze van és egyelőre a munkáé a főszerep.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. június 25.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét