Mi is az a műanyagmentes július?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. július 23.
Megosztás

Már javában tart a Plastic Free July elnevezésű mozgalom, amely arra ösztönzi az embereket, hogy csökkentsék a műanyag hulladék termelést. Honnan ered ez a mozgalom? Miért éppen július? És milyen egyszerű változtatásokkal tudunk csatlakozni?

A Műanyagmentes Július (Plastic Free July) elnevezésű kezdeményezés 2011-ben Ausztráliából indult egy civil mozgalomként, ami mára már globális mozgalommá nőtte ki magát és az egyszer használatos műanyagok környezetkárosító hatásaira hívja fel a figyelmet. Lényege, hogy lehetőleg a hónap első napjától az utolsóig mellőzni kell a lehető legtöbb eldobható műanyagot. És miért épp július? A nyár ezen hónapjában a legtöbben valamilyen környezet közeli helyen pihennek. Élvezik a tengerpartokat, a kiránduló helyeket, tehát nagyon magas a szabadban eltöltött idő, így ez egy remek hónap felhívni a figyelmet környezetünk védelmének fontosságára.

Íme néhány ötlet amivel csatlakozhatunk a kezdeményezéshez és óvhatjuk a környezetet. Nem csak júliusban, hanem az év bármely napján.

  • Bevásárláshoz vigyél magaddal kosarat, vászontáskát, vagy az otthonodban már fellelhető egyéb szatyrot.

  • Kerüld a feleslegesen műanyagba csomagolt zöldségeket, gyümölcsöket. Ha a lehetőségeid engedik szerezd be őket helyi piacokról.

  • Ha valahol ebédet vásárolsz eldobható csomagolás helyett vigyél magaddal saját edényt és kérd abba a napi menüt.

  • Mondj nemet a műanyag szívószálra, helyette inkább szerezz be tisztítható és újra hasznosítható fém vagy bambusz változatot.

  • Palackos víz vásárlása helyett, inkább a saját kulacsodat töltsd újra.

  • Irodaszerek vásárlásánál kerüld a műanyagot és válassz környezetbarát termékeket. Például: műanyag helyett fa borítású tollat.

Te milyen praktikákat alkalmazol a Műanyagmentes Július során?

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. július 23.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Tippek a karrierút megtervezéséhez

A karrier egy maraton és nem egy sprint, így ezaz út általában nem egyenes, hanem kanyargós és kihívásokkal teli. Összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, amely segítséget nyújthat a helyes út bejárásához.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. július 7.

Kánikula az irodában?

A forró nyári napokon sok hűsítő programot eltudunk képzelni, de az irodai munkavégzés nem tartozik ezek közé. Mégis megpóbáltunk néhány olyan tippet összegyűjteni amivel elviselhetőbbé tehetjük a kánikulát még akkor is, ha a szabadásg és a tengerpart messze van és egyelőre a munkáé a főszerep.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. június 25.

Hogyan választhatunk biztonságos jelszavakat?

Ha fiókjai védelmére gyenge jelszavakat használ, azzal megkönnyíti a helyzetet, hogy illetéktelenek könnyedén hozzáférjenek. Íme néhány olyan tipp, amik segítségével biztonságosabb és erősebb jelszavakat hozhat létre.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. június 18.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét