Tippek a munkahelyi stressz kezelésére

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 27.
Megosztás

Egy amerikai kutatás szerint a munkavállalók több, mint fele legalább a hét hatvan százalékában valamilyen stresszhelyzetbe kerül. Ezek a stresszhelyzetek nem csak a mentális, de az egészségi állapotra is negatív hatással lehetnek.

De mit tehetünk ez ellen? Íme néhány tipp:

Törekedjen a szervezettségre
Még ha a természetéből adódóan hajlamos a szervezetlenségre, a szervezéssel és az előre tervezéssel jelentősen csökkentheti a munkahelyi stresszt. Az időbeosztás csökkentheti a reggeli rohanást, elkerülhetővé teszi a késést, és kevesebb negatív nyüzsgést eredményez aminek hatására kevésbé csökken a koncentrációja a nap végére.

Ha a szervezettséghez tartja magát, az azt is jelentheti, hogy elkerülheti a rendetlenség negatív hatásait, és hatékonyabban végezheti munkáját.

Ügyeljen a kényelemre
Egy meglepő stressz forrás a munkahelyen lévő fizikai kényelmetlenség. Például lehet, hogy nem veszi észre, hogy stresszes, ha csak néhány percig ül egy kényelmetlen székben, de ha hosszú órákat tölt el benne amikor dolgozik, akkor fájhat a háta, és emiatt ingerlékenyebb reagálhat néhány faladat megoldására.

Még az olyan apróságok is zavaróak lehetnek és frusztrációt okozhatnak, mint az irodai zaj. Éppen ezért tegyen meg mindent, hogy csendes, kényelmes és megnyugtató munkaterületet hozzon létre.

Töltsön minél több időt a szabadban
Sokan érzik az ülő életmód káros hatásait. A munkahelyi és a fizikai stressz mentális hatásai ellen úgyis harcolhat, ha például az ebédszünetben sétál pár percet vagy egy rövid átmozgató tornát végez. Ha az időbeosztása lehetővé teszi, próbálkozzon rövid edzés szünetekkel a nap folyamán. Ez segíthet kifújni a gőzt, javíthatja a hangulatát és jobb formába hozhatja.

Ha van bevált stresszkezelési praktikája ossza meg velünk!

Próbálja ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 27.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Miért szükséges kilépni a komfortzónából?

Karrierje során számtalan olyan helyzettel találkozhat, amikor ki kell lépnie a komfortzónájából, és kockázatot kell vállalnia. De mi is az a komfortzóna? A szótárban szereplő meghatározás szerint az a hely, ahol „jól érzi magát, és képességeit nem tesztelik”.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 19.

Miért érdemes jegyzeteket készíteni?

A helyes jegyzetelés egy nagyon fontos és értékes képesség. Ha képes jó jegyzeteket készíteni, akkor eredményesebben fogja elérni céljait, függetlenül attól milyen területen dolgozik vagy akár tanul. A hatékony jegyzetelés segít emlékezni az információkra, és segít megérteni azokat. A jegyzetek létrehozásuk után a gondolkodásunk jegyzőkönyvei, és a következő kreatív vagy üzleti projekt forrás anyagaként remek alapul szolgálhatnak.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 12.

Motivációs leckék Walt Disneytől

Nem sok olyan ember létezik aki egyszer sem hallott volna még Mickey egérről, Donald kacsáról, Plútó kutyáról vagy akár Disneylandről. De vajon mit tud arról, aki megalkotta ezeket?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 5.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét