Minden, amit a domainről tudni akartál

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. június 5.
Megosztás

Napjainkban olyan természetesen használjuk a domain kifejezést, mintha mindig is az életünk része lett volna. De vajon tisztában vagyunk vele, hogy mit is jelent pontosan az, hogy domain?

Domain szolgáltató

Kezdjük az elejéről, az internet hálózathoz csatlakozó összes számítógépnek van egy egyedi azonosítója, amit IP-címnek nevezünk. Ezt úgy kell elképzelni, mint a bankszámlaszámot. Minden bankszámlaszám egyedi, de a számok önmagukban nem sokat jelentenek, viszont a tulajdonosok nevei annál inkább.
A domain név tehát nem más, mint az emberek számára is értelmezhető és megjegyezhető azonosító. Azonban nem minden domain nevet lehetséges regisztrálni, léteznek ún. védett nevek, melyekről itt tájékozódhatsz.

Az Onbox szolgáltatásban olyan domain nevet állíthatsz be magadnak, amely már regisztrált és az adott domain név használatára jogosult. Érdemes megjegyezni, hogy egy IP címre több domain is mutathat, de egy domain egy időben csak egy IP címre mutathat.
Az interneten történő böngészés tekintetében erről szól egy domain név.

Lássuk, miért fontos ez számunkra a levelezésnél:
Egy email cím a következő struktúrával rendelkezik: nev@domain . A @ előtti rész egy felhasználónév vagy bármilyen azonosító lehet, a @ utáni rész pedig egy domain név.

Na de mi történik, mikor emailt akarunk küldeni egy email címre? Honnan tudja a levelezőprogram, hogy milyen úton, milyen szerverhez kell kézbesíteni a levelet? Itt jönnek újra képbe a domain rekordok, nevezetesen az MX rekord (mint "mail exchanger"). A levelező programunk ugyanis csak egyetlen, erre a célra létező rekordot vizsgál meg, ez pedig az MX rekord. A kliensünk tehát megnézi a címzett email címet, azon belül is az email cím @ utáni részét, azaz a domaint. Kikeresi, hogy a domain MX rekordjának értéke milyen szerverre mutat és oda próbálja meg kézbesíteni a levelet.

Ha nem rendelkezel saját domain névvel, az sem baj, az Onboxnál enélkül is regisztrálhatsz. Itt megtalálod hogyan. 👇

Reméljük kedvet kaptál hozzá, hogy kipróbáld az Onbox funkcióit!
Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot, kártyaadatok megadása nélkül!😊

További érdekes tartalmakért kövess minket a facebook oldalunkon és instagramon!

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. június 5.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Uralkodj a káosz felett - Jegyzetkezelés rendszerezve

A legtöbb levelezési rendszerben a piszkozat mappa egyet jelent a senkiföldjével, ahol a félbehagyott levelek és az összecsapott jegyzetek tanyáznak. Sokan készítettek már jegyzetet egy emailből, mert éppen nem volt kéznél se papír, se toll.

Magó Botond
Sales vezető
2020. június 4.

Követhető feladatkiosztás a félreértések elkerülése végett

Veled is előfordult már, hogy nem tudtad követni kinek és mikorra ígérted valaminek a teljesítését? Elvesztél a teendő tengerében? Gondolj bele egy cég vezetésével mennyi feladat gyűlik össze nap, mint nap.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. május 29.

Az értékesítő legnagyobb kincse, az információ

Címtár funkciónkban a rögzített adatok (telefonszám, név, cégnév, cím) mellett megjegyzéseket hozhatunk létre és egyetlen felületen átláthatjuk, milyen előzményekkel rendelkezünk egy kapcsolatunkkal.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. május 27.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét