Milyen előnyei vannak a felhő alapú adattárolásnak?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 31.
Megosztás

Az elmúlt években egyre inkább eltávolodtunk a megszokott adattárolástól és a felhő alapú tárhely szolgáltatás vette át az irányítást.Ebben a bejegyzésben, pár érvet hoztunk, ami bemutatja milyen előnyei vannak a felhőalapú tárolásnak, amit az Onbox tárhely funkciójával is kipróbálhat.

Felhőalapú adattárolás

Nem szükséges a karbantartás

A cégek többsége mérettől függetlenül, a “házon belüli” adattárolást részesíti előnybe. Viszont a szerverek karbantartást igényelnek, ami azt jelenti, hogy a cégeknek szükségük van egy IT csapatra akik karbantartják a szervereket, ami költségekkel jár. A felhő alapú tárolással, a vállalat rengeteg pénzt takaríthat meg, hiszen ezek a szerverek egy szerver ellátó központ irányítása alatt vannak.

Nagyobb szabadság

A mai munkavállalókról elmondható, hogy nagyobb egyensúlyt szeretnének teremteni a munka és a mindennapi élet között. Ezt legegyszerűbben úgy érhetik el, ha biztosítva van a távmunka lehetősége. Egy felmérés szerint a válaszadók 79% nagy részben az irodán kívül dolgozik, a másik része pedig szívesen cserélne erre a rugalmasságra, ha lenne rá lehetősége. A felhő alapú tárhelyek mint a Google Drive, Onbox, One Drive… stb. lehetővé teszik ezt a rugalmasságot a felhasználók számára. Az online adattárolásnak köszönhetően könnyű bejelentkezni ezekre a portálokra és használni az adatokat amikor épp szükség van rájuk. Ezzel növelhető a hatékonyság, és spórolási lehetőség is.

Könnyebb együttműködés és kommunikáció

A mai gazdasági világban elengedhetetlen, hogy a munkavállalók együttműködjenek és kommunikáljanak a világ bármely pontjáról. A felhő alapú tárhelyeken az együtt működés és a fájlok szerkesztése gyerekjáték. Ezek a szolgáltatások elérhetővé teszik a felhasználóknak, hogy elérjék a dokumentumok legutoljára szerkesztett verzióját, tehát valósidőben láthatják egymás munkáját, bármilyen messze legyenek is egymástól.

Adatvédelem

Egy másik ok, hogy áttérj a felhő tárhelyre az az adatok magasabb fokú védelme. Akár a természeti katasztrófák ellen is véd, a Sandy Hurrikán New Yorkban több adat központot tönkretett, aminek köszönhetően napokig leállt a munka. Az online adattárolással ezt is kivédhetjük, valamint a felhő központi tárhelyét olyan magas biztonsági rendszer védi, amit felhasználói környezetben nem, vagy csak nagyon költségesen lehetséges előállítani. És a redundanciát még nem is említettük.

Ön tudta, hogy az Onbox is rendelkezik tárhely funkcióval?

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot, kártyaadatok megadása nélkül!😊

További érdekes tartalmakért kövess minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre a lap alján 😊!

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 31.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

5 tipp mielőtt vakációra indulnál

Az évközben kivett hosszabb szabadság csökkenti a szívbetegség és a depresszió kockázatát, valamint növeli a termelékenységet is. Kivéve, ha nincs megfelelően előkészítve az irodai távollét.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 28.

Egy csapat, több generáció

Mi a harmónia titka több generáció együttműködésében? Rengeteg szeterotípia és előítélet létezik a különböző generációkkal szemben, mégis legalább annyi közös tulajdonságuk van, mint amennyi különböző.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 21.

Miért fontos a csapatépítés?

Egy olyan ideális világban, ahol a figyelem az elégedett ügyfelekre és a tökéletes termékre vagy szolgáltatásra összpontosul, gyakran elfelejtődnek a cég legfontosabb részei, az alkalmazottak.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 21.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét