A belső kommunikáció szerepe

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. augusztus 12.
Megosztás

A hatékony kommunikáció egy szervezet építőköve. Az, hogy hogyan kommunikál a kollégáival, óriási hatással van a termelékenységére, a csapatmunkára, a tapasztalataira és végül a társai elkötelezettségére.

Kommunikáció

Íme néhány egyszerű példa, amely megmutatja milyen fontos a belső kommunikáció.

A megfelelő kommunikáció elősegíti a motivációt azáltal, hogy tájékoztatja az kollégáit, alkalmazottait az elvégezendő feladatokról. A feladatok elvégzésének módjáról és arról, hogyan lehet eredményesen végrehajtani. Ehhez az Onbox feladat lista funkciója remek segítség lehet, az elvégezendő feladatok listáját egyszerűen az e-mailhez tudja csatolni.

A kommunikáció döntő szerepet játszik a munkavállaló hozzáállásának megváltozásában is, azaz a jól tájékoztatott egyénnek jobb hozzáállása lesz, mint egy kevésbé tájékozott alkalmazottnak. A cégen belüli folyóiratok, találkozók a szóbeli és írásbeli kommunikáció egyéb formái segítik a dolgozók hozzáállásának kialakítását. Az Onbox naptár funkciójának segítségével egyszerűen lehet céges eseményeket szervezni úgy, hogy az ne ütközzön egyéb programokkal.

A kommunikáció a szocializációban is segít. A mai életben akár egy másik személy egyetlen jelenléte is elősegíti a kommunikációt. Azt is mondják, hogy nem lehet túlélni kommunikáció nélkül. A kommunikációs folyamat ellenőrzésében is segítséget nyújt. Különféle módon segíti a szervezeti tagok viselkedésének ellenőrzését.

Valamint a kommunikáció információforrás a szervezeti tagok számára a döntéshozatali folyamat során, mivel elősegíti az alternatív cselekvési út meghatározását és értékelését.

Különböző szintű hierarchia és bizonyos elvek és iránymutatások léteznek, amelyeket az alkalmazottaknak be kell tartaniuk a szervezetben. Be kell tartaniuk a szervezeti irányelveket, hatékonyan kell ellátniuk munkakörüket, és minden munkaproblémát és panaszt közölniük feletteseikkel. Így a kommunikáció segíti a menedzsment funkcióinak ellenőrzését.

További érdekes tartalmakért kövess minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre a lap alján 😊!

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. augusztus 12.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

A munkahelyi kritika kezelése

A munkahelyen gyakran meg kell hallani és fel kell dolgozni egy vezetőtől, menedzsertől vagy más munkatárstól kapott kritikát. Ahhoz, hogy a kapott kritikán javítani tudjon tudnia kell hogyan lehet meghallgatni, megérteni és alkalmazni a kapott javaslatokat.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. augusztus 7.

Minden nap valami új 1 percben

Egy vállalkozás beindításakor sokszor háttérbe szorul a személyes fejlődés az üzleti sikerekkel szemben.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. augusztus 4.

Milyen előnyei vannak a felhő alapú adattárolásnak?

Az elmúlt években egyre inkább eltávolodtunk a megszokott adattárolástól és a felhő alapú tárhely szolgáltatás vette át az irányítást.Ebben a bejegyzésben, pár érvet hoztunk, ami bemutatja milyen előnyei vannak a felhőalapú tárolásnak, amit az Onbox tárhely funkciójával is kipróbálhat.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. július 31.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét