A karrier és közösségi média kapcsolata

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 18.
Megosztás

Napjainkban az online térben való kommunikáció és az online álláshirdetések fénykorát éljük. Így nem meglepő, ha egy álláshirdetésre való jelentkezésnél nem csak az számít, milyen erős az önéletrajza.

Social Media Mind Map

Ha egy munkáltató nem tartja megfelelőnek az online jelenlétét, akkor veszélybe sodorhatja annak esélyét, hogy betöltse a megpályázott pozíciót, vagy akár már az interjú lehetőségét is elveszítheti. Hiszen elengedhetetlen a megfelelő hozzáállású és személyiségű jelölt kiválasztása, aki jól illeszkedik a vállalat értékeihez.

Össze gyűjtöttünk néhány tippet amik segítséget adhatnak az online platformokon való jelenléthez:

  • Privát közösségi profillal lehetősége van arra, hogy a biztonsági beállitásokat aktiválja ez bizositja, hogy tényleg csak a személyes ismerősei férjenek hozzá az adataidhoz.

  • Bizonyosodjon meg róla, hogy az üzleti social media profiljain (például: Facebook, Linkedin, Twitter stb...) óvatosan posztol a karrierével kapcsolatban. Mivel ez egy üzleti profil jobb ha a személyes dolgokat, élethelyzet frissítéseket es posztokat mellőzi.

  • Válogassa meg a képeket amiket posztolni szeretne és figyelj oda, hogy milyen bejegyzésekben jelölik meg. Igazságtalannak tűnhet, ha elítélik “csak” egy fotó alapján, de ezek a posztok tényleg hatással vannak a személyesigének megítélésére.

  • Tartsa távol magát a kollégái, főnökei vagy a cég (mindegy, hogy előző vagy jelenlegi munkahelye) gyalázásától az online profiljain. Sohasem tudja, hogy kik látják ezeket a posztokat, ezzel megfosztva magát egy későbbi munkalehetőségtől, hiszen senki se szeretne egy olyan kollégát aki nyilvánosan kiteregeti a munkahelyi szennyest.

  • Mellőzze a trágár szavakat, legyen tisztelettudó kerülje a szélsőséges politikai megnyilvánulásokat és rasszizmust, egyaránt a kommentekben és a posztokban is.

  • Válogassa meg kiket fogad el ismerősnek es kiket követ.

További érdekes tartalmakért kövess minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre a lap alján 😊! Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 18.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Az online meetingek alapszabályai

Az online értekezletek egyik fő problémája, hogy a beszélgetés résztvevői nem ismerik az úgynevezett netikettet. De ez a probléma könnyedén kiküszöbölhető, ha igyekszünk beleásni magunkat a virtuális értekezlet etikettet szabályaiba, ezáltal folyamatosan fejlődhet a virtuális térben történő meeting minősége és eredményessége.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 15.

Miért hasznos a feladatlista?

Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor rengeteg elvégezendő feladata van, és nem tudja, hogyan fogja az összeset elvégezni. Könnyen eláraszthat a hatalmas mennyiségű tennivaló, amiket nap, mint nap el kell végeznünk. Ilyenkor segítséget nyújthat a feladatlista használata.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 11.

Rend a lelke mindennek

Tartja a jól ismert közmondás. Egy átlagos munkanap körülbelül negyede azzal megy el, hogy a beérkezett e-maileket kezeljük. Viszont egy jól rendszerezett, átgondolt postafiók segít időt megtakarítani, amit egyéb, sok esetben hasznosabb feladatokra lehet használni.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. szeptember 4.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét