Mi is az az MVP?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. november 27.
Megosztás

A startupoknál gyakran előfordul, hogy először egy Minimum Viable Product-okat (MVP) azaz minimálisan működőképes terméket hoznak létre.

MVP Folyamat

Az MVP lényege, hogy egy olyan kezdetleges, prototípus terméket állítson elő, amelyet fel tud ajánlani az ügyfeleknek, hogy megfigyelje a termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos tényleges viselkedésüket. Így Látni, hogy az emberek valójában mit csinálnak egy termékkel és milyen irányba érdemes folytatni annak fejlesztését. Hiszen ez a módszer sokkal megbízhatóbb, mint megkérdezni az embereket, mit tennének.

Összegyűjtöttünk számos sikeres MVP példát, ami segíthet megmutatni, mire kell koncentrálniuk a startupoknak szolgáltatásaik fejlesztésekor.

Facebook

Ahogy induláskor nevezték ’Thefacebook’ MVP-je az volt, hogy összekapcsolta a hallgatókat a főiskolájukon,egyetemükön vagy az osztályukon keresztül. Az ötlet már létezett egyéb közösségi platformokon, de a Facebook egyszerűsége és az egyetemisták elérése megállíthatatlannak bizonyult. Ez tette lehetővé az összes utána következő funkció létrehozását.

Airbnb

Brian Chesky és Joe Gebbia egy tetőtéri lakásban éltek San Franciscóban, és nehézségeik voltak a bérleti díj befizetésével. Ekkor döntöttek úgy, hogy szerencsét próbálnak és elindítják vállalkozásukat. A közvetítő elhagyása és a rövid távú bérlési idő biztosítása volt az Airbnb legfontosabb küldetése. Az ötlet kipróbálásához szállást biztosítottak azoknak, akik a városba érkeztek, hogy részt vegyenek egy pár napos konferencián. Brian és Joe készített néhány képet a lakásról és létrehoztak egy egyszerű weboldalt és pár nap alatt megérkeztek az első fizető vendégeik.

Amazon

Az Amazon 1994-ben könyvek online értékesítésével kezdte, méghozzá bárki számára elérhető alacsony áru könyvekre összpontosítva, leegyszerűsített web-dizájnnal. A vállalat növekedése és elágazása kellett ahhoz, hogy az elektronikus kereskedelem központjává váljon.

Dropbox

Egy rendhagyó eset, ők egyáltalán nem gyártottak terméket, ehelyett úgy tettek, mintha magyarázó videót készítenének. Meg akarták vizsgálni, hogy fájlszinkronizálási ötletük közel áll-e ahhoz ami érdekes lehet az emberek számára. Ahelyett, hogy kiépítettek volna egy egész hardver infrastruktúrát és kifejlesztettek alkalmazásokat, Arash Ferdowsi és Drew Houston a Dropbox alapítói felbecsülhetetlen időt, rengeteg erőfeszítést és pénzt spóroltak.

Ön milyen vállalkozásokat sorolna a példák közé?

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. november 27.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Hogyan generálhatunk választ a hideg e-mailekre?

Napjainkban a személyes találkozók csökkenésével, egyre inkább teret nyertek a hideg e-mail üzenetek küldése. Ez az egyik járható útja annak, hogy egy vállalat be tudja mutatni önmagát és kínálatát a potenciális vásárlók és partnerek számára.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. november 24.

Mi is az a Black Friday?

Az elmúlt napokban valószínűleg rengetegszer hallotta a fekete péntek kifejezést. Ezekben a napokban a különböző webshopok kedvezményes “black friday” ajánlatai lepték el az internetes felületeket. De mi is az a fekete péntek?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. november 20.

Téli motiváció

Korábbi bejegyzésünkben 👈 összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, amik segítségével könnyebben át lehet vészelni a nyár elmúlása után érkező őszi fáradtságot. Most a tél közeledtével olyan praktikákat szedtünk össze, amikkel motiváltabb és produktívabbak lehetünk az egyre sötétebb és borongósabb idő ellenére.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. november 17.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét