Időgazdálkodás hatékonyan

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. január 12.
Megosztás

Úgy gondolom, hogy Elon Musk-ot a világ egyik leggazdagabb emberét, az Spacex alapítóját, a Tesla vezérét és még számos egyéb projekt és vállalat vezetőjét senkinek sem kell bemutatni. Egyszer azt mondta „Ha 80-100 órát dolgozol egy héten, jelentősen javulnak az esélyeid a sikerre. Ha mások 40 órát dolgoznak, de te százat, még akkor is, ha nem vagy jobb náluk, eléred pár hónap alatt azt, amit ők egy év alatt fognak összehozni.”

Time management

Na de hogyan csinálja, hogy egyszerre sikeres üzletember, hetente többször sportol, a hobbijára is van ideje és nem mellesleg családapaként a gyermekeivel is tölt időt? Hogyan tudja ilyen hatékonyan beosztani és kezelni az idejét?

Mutatjuk az általa is alkalmazott módszert.

Time blocking

’Time blocking’-nak hívják azt a módszert, amely segítségével sikeres vezérigazgatók, vállalkozók és termelékenységi szakértők is menedzselik az idejüket. A lényege az idő blokkok létrehozása, amelyekhez hozzá kell rendelni egy adott feladatot vagy tevékenységet, beleértve a válasz küldéseket a beérkező e-mailekre, az étkezéseket, a szabadidős és egyéb tevékenységeket. Előző nap töltsön legalább 10 percet az idő blokkok kitöltésével. És próbálja meg pontosan megbecsülni, mennyi ideig tart egy adott feladat elvégzése. Ha túl optimistán tekintünk arra, hogy egy adott feladat elvégzése mennyi ideig fog tartani, akkor ki fogunk csúszni a rendelkezésre álló időkeretből.

A Time blocking módszer használata 3 egyszerű lépésben:

  1. lépés: Osszon egy darab papírt két oszlopra. A bal oldali oszlopba hozzon létre sorokat a nap minden órájához vagy 5, 10, 15, 30 perces blokkokhoz attól függően milyen időintervallumot szeretne használni.

  2. lépés: Becsülje meg az egyes feladatok elvégzéséhez szükséges időt, majd írja be ezeket a feladatokat a bal oldali oszlop megfelelő időblokkjaiba. A jobb oldali oszlopba, kommenteket, megjegyzéseket írhat az adott feladat elvégzéséhez.

  3. lépés: Tervezzen váratlan megszakításokat. Használja a papír jobb oszlopát az eredeti idő blokkok felülvizsgálatához, ha a nap folyamán fennakadások jelennének meg. Ez segít elkerülni a túlterhelést, csökkenteni a stresszt és koncentráltnak maradni a nap folyamán.

Az idő blokkok létrehozása egyszerű, rugalmas és hatékony módja annak, hogy jobban kezelje az idejét és napi szinten produktív maradjon és segít abban, hogy átvegyük az irányítást az időnk felett.

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. január 12.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Hello Január!

Az emberek nagy többsége hajlamos az újév elején számos magánéleti, illetve szakmai változtatást megfogadni, viszont kutatások szerint ezeknek a fogadalmaknak a 75-80% nem valósul meg. Ha komolyan szeretnénk változást elérni az újévben érdemes konkrét célkitűzéseket tenni és tervet készíteni arra vonatkozóan hogyan lehet ezeket a célokat elérni.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. január 6.

Újévi babonák és hiedelmek a világ minden tájáról

A szilvesztert és az új év első napját számos babona és hagyomány lengi körül. A szerencsét hozó szokások elsődleges célja, hogy boldoggá és bőségessé tegyük a következő évünket. De vajon miért eszünk lencsét, miért épp pezsgőt iszunk, miért kerüljük a baromfi fogyasztást, és mi a célja a szilveszter éjszakai zajkeltésnek?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. december 29.

Év végi nagytakarítás

A legtöbb vállalkozás már a karácsony előtti napokban leáll és egészen az újévig egy-két hetes szabadságot tart. Viszont nem mindegy, hogy a szünet után milyen munkakörnyezetbe térünk vissza dolgozni. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amit érdemes kipróbálni, annak érdekében, hogy energikusan és rendezetten kezdhessük a munkát az új évben is.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. december 22.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét