Vállalkozás indítása

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. január 19.
Megosztás

Hogyan kezdjen hozzá? - 1. rész

A vállalkozásalapítás magában foglalja a tervezést, a pénzügyi döntések meghozatalát, a piackutatást és az ismeretek megszerzését olyan területeken, amelyek addig ismeretlenek voltak. Azt fontos megjegyezni, hogy egy új vállalkozás kezdéséhez nincs egyetlen konkrét modell sem ami alkalmazható lenne. Hiszen mindegyik vállalkozás más és más, így egyedi feladatok kidolgozását és problémák megoldását igénylik.

Egy vállalkozás tervezése

Az itt összegyűjtött lépések segíthetnek a gondolatok rendszerezésében és a fontos részletek kidolgozásában, így vállalkozásának indításakor egyszerűen megválaszolhatja az induláshoz szükséges kérdéseket.

Az ötlet kidolgozás és piackutatás

Ha még nem tudja, milyen típusú vállalkozást szeretne indítani, állítson össze egy listát azokról a dolgokról, amelyeket kedvel. Például valamilyen sport, közgazdaság, pénzügyek, állatok, filmek, étel, ital stb… Ha megvan az üzleti ötlete, érdemes szétnézni a piacon, hogy hogyan lehet pénzt keresni ebben a szegmensben. Használja a kapcsolódó kulcsszavakat és keresse meg, hogy az ötlete mennyire népszerű a Google-ban. A Google Trends 👈 segítségével elemezheti, hogy a trend felfelé vagy lefelé tart-e. Illetve milyen versenytársakra számíthat.

Célok kitűzése

Az üzleti kudarcok egyik legfőbb oka a naiv elvárások. Igyekezzen egy reális tervvel készülni és azt se feledje, hogy valószínűleg az első év a kudarcról fog szólni. Hogy miért? A válasz egyszerű, mert ez az első vállalkozása. Viszont ne feledje a sikeres és a sikertelen vállalkozások között az egyik legnagyobb különbség a kitartás.

Üzleti terv kidolgozása

Amenyiben nincs szüksége valamilyen külső anyagi segítségre úgy egyszerűen elkészítheti üzleti tervét. Ha össze írja egy papírra az alábbiakat könnyedén el is készül vele:

  • A vállalkozás által megoldott probléma(mit csinál a vállalkozása)
  • A megcélzott közönségek listája (pl. Kisgyermekesek, kisgyermekes fiókokat követő emberek a közösségi médiában)
  • SWOT-elemzés (erősségei, gyengeségei, lehetőségei és az üzleti fenyegetések)
  • Működési stratégia és szervezeti struktúra bemutatása
  • Üzleti modell elemzése
  • Marketing terv (ötletek listája a vállalkozás népszerűsítéséről)
  • Pénzügyi terv (az üzleti költségek felsorolása, hogyan fog pénzt keresni a vállalkozás kifizetésére az elején, és hogyan fog pénzt keresni a vállalkozása)

A következő heti blog bejegyzésekben az üzleti terv elemeit mutatjuk be.

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. január 19.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Időgazdálkodás hatékonyan

Úgy gondolom, hogy Elon Musk-ot a világ egyik leggazdagabb emberét, az Spacex alapítóját, a Tesla vezérét és még számos egyéb projekt és vállalat vezetőjét senkinek sem kell bemutatni. Egyszer azt mondta „Ha 80-100 órát dolgozol egy héten, jelentősen javulnak az esélyeid a sikerre. Ha mások 40 órát dolgoznak, de te százat, még akkor is, ha nem vagy jobb náluk, eléred pár hónap alatt azt, amit ők egy év alatt fognak összehozni.”

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. január 12.

Hello Január!

Az emberek nagy többsége hajlamos az újév elején számos magánéleti, illetve szakmai változtatást megfogadni, viszont kutatások szerint ezeknek a fogadalmaknak a 75-80% nem valósul meg. Ha komolyan szeretnénk változást elérni az újévben érdemes konkrét célkitűzéseket tenni és tervet készíteni arra vonatkozóan hogyan lehet ezeket a célokat elérni.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. január 6.

Újévi babonák és hiedelmek a világ minden tájáról

A szilvesztert és az új év első napját számos babona és hagyomány lengi körül. A szerencsét hozó szokások elsődleges célja, hogy boldoggá és bőségessé tegyük a következő évünket. De vajon miért eszünk lencsét, miért épp pezsgőt iszunk, miért kerüljük a baromfi fogyasztást, és mi a célja a szilveszter éjszakai zajkeltésnek?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. december 29.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét