Hogyan lehet profi a távoli megbeszélések során?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 23.
Megosztás

Az elmúlt néhány hónapban kénytelenek voltunk az üzleti találkozókat is virtuális környezetbe terelni. Mivel egy költség- és idő hatékony megoldás, ezért valószínűleg akkor sem fog véglegesen eltűnni, ha a dolgok normalizálódtak. Ezért nem árt, ha tisztában vagyunk néhány olyan alapszabállyal ami segít az online értekezletek gördülékeny lebonyolításában.

Számos netikett szabály létezik, ezek közül hoztunk most néhányat:

Rossz kamera beállítás
Ez az egyik leggyakrabban elkövetett hiba.
Ha a laptop beépítette kameráját használjuk a beállítások miatt a szemhez képest lentebb van a kamera, ezzel a beszélgető partnerünk úgy látja a képet, mintha felékerekedve beszélnénk hozzá.
A másik ilyen gyakran elkövetett hiba, ha selfi módban marad a telefon kamerája. Ebben az esetben fentről lefelé tartjuk a kamerát és olyan, mintha feltekintenénk a meeting résztvevőire. Valljuk be ez sem az egyenrangúságot sugallja.
Ezért ajánlott, legalább 5 perccel a megbeszélés kezdete előtt bejelentkezni a találkozóra. Így a megbeszélés kezdete előtt van ideje ellenőrizni, a megfelelő kamera beállításokat és az egyéb Ön által használt eszközök és technológiák megfelelő működését.

Öltözet
Sajnos általában itt nem a túlöltözöttség a probléma. Hiszen nem nyújt jó benyomást egy délben még pizsamában meetingező kolléga. Amellett, hogy a megfelelő öltözet segít a munkatársainak és az ügyfeleknek, hogy komolyan vegyék Önt, a sikerhez való öltözködés pozitív hatással van a mentális és érzelmi állapotra is, ezzel lehetővé téve, hogy magabiztosnak érezze magát és produktívabb legyen.

Háttér
Manapság a legtöbb videóhívásra alkalmas szoftverben már elérhető az a funkció amivel egy irodát, lakást vagy valamilyen természeti képet háttértként vetíthetünk magünk mögé. Ez nagyon hasznos, ha nem szeretnénk a lakásunk szegleteit mutogatni, vagy, ha úgy érezzük nem nyújt megfelelő látvány a mögöttünk elhelyezkedő szerkrény vagy egyéb bútor.

Pontosság
Statisztikák szerint a megbeszélések 30-50%-a azért marad el, mert a résztvevők késnek a megbeszélt időpontról. Ugyanúgy, mint a személyes megbeszélések során, itt is fontos a pontosságra figyelni.

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 23.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Időgazdálkodási tippek otthoni munkavégzéshez

Közel egy éve tart a cégeknél a kötelező vagy választható, de otthonról történő munkavégzés. Még ennyi idő elteltével is sokszor előjön az a kérdés, hogy mégis mire kell odafigyelni, hogy hatékony legyen a home office?
Összeszegyűjtöttünk 5 olyan tippet ami segíthet a munkanapot maximálisan kihasználni.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 17.

A változás 8 lépése

John Kotter — Olvad a jéghegyünk című könyve a pingvinek kolóniájáról szól az Antarktisz régióban. A pingvinek hosszú ideig békésen éltek együtt, és nem vették észre a változás szükségességét. Egy nap, egy kíváncsi pingvin, Fred, megdöbbentő dolgot vett észre, amely veszélyezteti a létüket. A jéghegy, amely az otthonuk volt, olvadt. Annak ellenére, hogy figyelmeztette a többi pingvint a kiemelkedő veszélyre, senki sem vette komolyan. Figyelembe véve azt a tényt, hogy Frednek nincs semmilyen tekintélye a kolónián belül, rájött, hogy szükség van a változás megindítására. Ennek elérése érdekében egy másik pingvint, Alicet keresett meg, aki nyitottabb és rugalmasabb volt.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 9.

Problémamegoldás gumikacsával

Tavaly decemberben kaptam egy karácsonyi ajándék csomagot, ami első ránézésre úgy tűnt, hogy fürdőjátékokat rejt. Így az első gondolatom az volt, hogy milyen érdekes ajándék és milyen klassz kiegészítő lesz a fürdőszobában, aztán elolvastam a mellékelt levelet és akkor ismertem meg a Rubber Duck Debugging módszert. Azóta a gumikacsa az íróasztalomon és nem a fürdőszobámban van.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 2.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét