Problémamegoldás gumikacsával

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 2.
Megosztás

Tavaly decemberben kaptam egy karácsonyi ajándék csomagot, ami első ránézésre úgy tűnt, hogy fürdőjátékokat rejt. Így az első gondolatom az volt, hogy milyen érdekes ajándék és milyen klassz kiegészítő lesz a fürdőszobában, aztán elolvastam a mellékelt levelet és akkor ismertem meg a Rubber Duck Debugging módszert. Azóta a gumikacsa az íróasztalomon és nem a fürdőszobámban van.

gumikacsa

A „rubber duck debugging” kifejezés Andrew Hunt és David Thomas 1999-es “The Pragmatic Programmer” című könyvére vezethető vissza. A könyvben a szerzők leírnak egy programozót, aki egy gumikacsát hordoz körül, és ez a hibakeresője azáltal, hogy soronként elmagyarázza a kacsának a kódot és a problémát. Bár a gumikacsával való beszélgetés butaságnak tűnhet, valójában hasznos stratégiának bizonyult a kóddal kapcsolatos problémák megtalálásához és megoldásához. A könyv megjelenése óta ez a technika népszerűvé vált a szoftverfejlesztő körökben.

Habár a programozáshoz egyáltalán nem értek, ugyanis teljesen más területen dolgozom, a módszert én is előszeretettel alkalmazom, amikor valamilyen problémába ütközöm egy-egy feladat elvégzése közben. Hiszen a probléma okának megtalálásához nagyon egyszerű, de különösen hasznos technika az, ha egyszerűen elmagyarázza azt másnak. A hibakeresés alapjául szolgáló elv mindenki számára ismerős lesz, aki valaha is kitalálta a megoldást annak közepette, hogy megpróbálta elmagyarázni a problémát egy másik személynek, vagy aki valaha is hibákat vett észre, amikor saját írását hangosan elolvasta. Hisz néha csupán a probléma átbeszélése szükséges a megoldáshoz.

Hogyan alkalmazható a gyakorlatban?

A következő alkalommal, amikor problémával küzd, vegyen egy mély lélegzetet, engedje el a frusztrációt, és vegye fel a gumikacsát. Ezután kezdje el elmagyarázni a problémát a kacsának. Haladjon lassan, áttekintve a feladatot és annak célját. Ha még mindig falnak ütközik, próbálja meg elmagyarázni a köztes állapotokat és az átmeneteket. Végül sütkérezzen a dicsőséges "aha!" pillanatban. Használhatja ezt a módszert gumikacsa nélkül is. Ilyenkor helyettesítse a kacsát egy másik élettelen tárgyra, vagy magyarázza el a problémáját vagy kódját akár a kisállatának. Léteznek olyan online elérhető gumikacsák, akik még válaszolni is tudnak a probléma felvázolása közben. Itt elérhető egy ilyen cyber kacsa.

Reméljük kedvet kapott a módszer kipróbálásához!

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 2.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Mindent az e-mail marketingről - 2.rész

Az előző részben az e-mail marketing foggalmát és egy hagyományos marketing e-mail részeit mutattuk be. Ebben a részben pedig a sikeres marketing kampány elemeiről lesz szó.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. február 26.

Mindent az e-mail marketingről - 1.rész

Kezdjük az elején. Mi is az az e-mail marketing? Az e-mail marketing egy olyan értékesítési és marketing stratégia, amely az e-maileket eszközként használja, kereskedelmi üzenetek eljuttatásakor ügyfelek vagy potenciális ügyfelek részére. Költséghatékonysága miatt világszerete népszerű egyaránt a B2B és a B2C vállalkozások körében.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. február 23.

Milyen változásokat hozott a home office?

A home office nem egy újkeletű dolog, már a 20. század előtt is szívesen dolgoztak az emberek otthon, házi műhelyeikben és nagyon nehezen tudtak elcsábítani őket a gyárakba való napi bejárásra.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. február 19.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét