Időgazdálkodási tippek otthoni munkavégzéshez

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 17.
Megosztás

Közel egy éve tart a cégeknél a kötelező vagy választható, de otthonról történő munkavégzés. Még ennyi idő elteltével is sokszor előjön az a kérdés, hogy mégis mire kell odafigyelni, hogy hatékony legyen a home office?
Összeszegyűjtöttünk 5 olyan tippet ami segíthet a munkanapot maximálisan kihasználni.

Tegyen úgy, mintha az irodába készülne Ne rögtön ébredés után pizsamában, kócosan üljön a számítógép elé. Inkább érdemes elvégezni a megszokott irodába készülős reggeli rutint, tehát ha szokott tornázzon, reggelizzen, tusoljon, tisztálkodjon, öltözzön fel stb… végezzen el minden tevékenységet, ami a reggeli készülődéséhez tartozik. Ahogy szokták mondani “álljunk át agyban” arra, hogy hamarosan megérkezünk a munkahelyünkre és kezdetét veszi a produktív nap.

Készítsen listát a tennivalóiról A teendők listája meghatározhatja az egész nap hangulatát. Próbálja meg előző este összeírni a következő nap feladatait, és kövesse ezt a listát a nap folyamán. Írjon fel minden feladatot a naggy projektektől kezdve az ebédszüneten keresztül, egészen a munka után elintézendő bolt, bank, posta stb... feladatokon át. Adja meg, hogy mennyi ideig tartanak az egyes feladatok, és amint elkészült velük, jelölje vagy húzza ki azokat.

Zárja ki a személyes feladatainak elvégzését Ez az otthoni munkavégzés egyik legnagyobb bukása. Ne tervezzen a nap közepére például egy nagybevásárlást, mosást, mosogatást vagy főzzön több fogásos ebédet, hiszen nem szabad elfelejteni, nem szabadságon van, hanem munkaidőben! Az irodában sem végezné el ezeket a feladatokat...

Mindig tartson ebédszünetet Egy mozgalmas napon egyszerű megfogni az ebédet és megenni az íróasztalnál, de munkaidőben az ebéd elfogyasztása lassan káros szokássá válhat. Ehelyett próbáljon meg egy igazi ebédszünetet tartani, ahol bezárja a számítógépét és elkerüli az elektronikai eszközöket. Használja ezt a fél órát ebéd mellett egy sétára vagy meditációra. Így frisebben kezdhet hozzá a nap következő részének megkezdéséhez.

Ne böngésszen az interneten Manapság sok munkához internethasználat szükséges, néha akár a teljes munkaidő alatt. Az internet azonban könnyen egy fekete lyukká is válhat. Az interneten való szörfözés nagy mennyiségű elpazarolt időhöz vezethet, nem is beszélve arról, ha elkezdi görgetni a közösségi média oldalakat. Nap közben próbálja meg kizárni a munka elvégzéséhez szükségtelen böngészést. Tartson egy rövid szünetet, ha kedvet kap a hírek vagy az időjárás elolvasásához.

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 17.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

A változás 8 lépése

John Kotter — Olvad a jéghegyünk című könyve a pingvinek kolóniájáról szól az Antarktisz régióban. A pingvinek hosszú ideig békésen éltek együtt, és nem vették észre a változás szükségességét. Egy nap, egy kíváncsi pingvin, Fred, megdöbbentő dolgot vett észre, amely veszélyezteti a létüket. A jéghegy, amely az otthonuk volt, olvadt. Annak ellenére, hogy figyelmeztette a többi pingvint a kiemelkedő veszélyre, senki sem vette komolyan. Figyelembe véve azt a tényt, hogy Frednek nincs semmilyen tekintélye a kolónián belül, rájött, hogy szükség van a változás megindítására. Ennek elérése érdekében egy másik pingvint, Alicet keresett meg, aki nyitottabb és rugalmasabb volt.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 9.

Problémamegoldás gumikacsával

Tavaly decemberben kaptam egy karácsonyi ajándék csomagot, ami első ránézésre úgy tűnt, hogy fürdőjátékokat rejt. Így az első gondolatom az volt, hogy milyen érdekes ajándék és milyen klassz kiegészítő lesz a fürdőszobában, aztán elolvastam a mellékelt levelet és akkor ismertem meg a Rubber Duck Debugging módszert. Azóta a gumikacsa az íróasztalomon és nem a fürdőszobámban van.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 2.

Mindent az e-mail marketingről - 2.rész

Az előző részben az e-mail marketing foggalmát és egy hagyományos marketing e-mail részeit mutattuk be. Ebben a részben pedig a sikeres marketing kampány elemeiről lesz szó.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. február 26.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét