Miért fontos a közösségi média az üzleti életben?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 30.
Megosztás

A közösségi médiának óriási hatása van szinte az összes vállakozásra, ezért létfontosságú az üzleti illetve marketing stratégia szempontjából. Hiszen a közösségi platformok segítenek az ügyfelekkel való kapcsolattartásban, a márka ismertségének növelésében, valamint az ügyfelek és az eladások növelésében.

A digitális marketing egyik legnagyobb előnye, hogy világszerte több millió potenciális ügyfél érhető el vele.
Mielőtt a marketing stratégiába beemeljük a social mediat, néhány kérdést meg kell válaszolnia.

  • Mely platformokon vannak jelen az ügyfeleim?
  • Milyen módszerekkel érhetem el a célcsoportomat ezeken a csatornákon?
  • Mi a célja a közösségi média stratégianak?

Alapvetően a közösségi média három kulcsfontosságú területen segítheti a vállalkozásokat

Márkaépítés
A közösségi média az egyik legjövedelmezőbb digitális marketing platform, amely növeli a márka láthatóságát a potenciális ügyfelek körében, ezzel lehetővé téve nagyobb közönség elérését. Alkalmazásával jelentősen növelhető a márka ismertsége.

Elkötelezettség
Kutatások azt mutatják, hogy a közösségi média stratégiái fokozzák a felhasználók elkötelezettségét az egyes csatornákon keresztül. Azáltal, hogy vonzzák az ügyfeleket és jobb felhasználói élményt nyújtanak.

Üzleti növekedés
A vállalkozások és az ügyfelek közötti társadalmi interakció növekvő tendencia, amely növeli az eladásokat és javítja a márkahűséget.

Összeségében lehetőséget kínál a közönségének arra, hogy megtalálja Önt a közösségi médiában. Segít elérni a megcélzott közönséget, kapcsolatban maradni velük és azonnal reagálni kérdéseikre.
Ezzel segítve a márkafelismerés, az ügyfelek elköteleződését, a bevétel és az ügyfélszolgálat fejlődését.

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 30.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Hogyan lehet profi a távoli megbeszélések során?

Az elmúlt néhány hónapban kénytelenek voltunk az üzleti találkozókat is virtuális környezetbe terelni. Mivel egy költség- és idő hatékony megoldás, ezért valószínűleg akkor sem fog véglegesen eltűnni, ha a dolgok normalizálódtak. Ezért nem árt, ha tisztában vagyunk néhány olyan alapszabállyal ami segít az online értekezletek gördülékeny lebonyolításában.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 23.

Időgazdálkodási tippek otthoni munkavégzéshez

Közel egy éve tart a cégeknél a kötelező vagy választható, de otthonról történő munkavégzés. Még ennyi idő elteltével is sokszor előjön az a kérdés, hogy mégis mire kell odafigyelni, hogy hatékony legyen a home office?
Összeszegyűjtöttünk 5 olyan tippet ami segíthet a munkanapot maximálisan kihasználni.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 17.

A változás 8 lépése

John Kotter — Olvad a jéghegyünk című könyve a pingvinek kolóniájáról szól az Antarktisz régióban. A pingvinek hosszú ideig békésen éltek együtt, és nem vették észre a változás szükségességét. Egy nap, egy kíváncsi pingvin, Fred, megdöbbentő dolgot vett észre, amely veszélyezteti a létüket. A jéghegy, amely az otthonuk volt, olvadt. Annak ellenére, hogy figyelmeztette a többi pingvint a kiemelkedő veszélyre, senki sem vette komolyan. Figyelembe véve azt a tényt, hogy Frednek nincs semmilyen tekintélye a kolónián belül, rájött, hogy szükség van a változás megindítására. Ennek elérése érdekében egy másik pingvint, Alicet keresett meg, aki nyitottabb és rugalmasabb volt.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 9.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét