Miről árulkodik a különböző hangulatjelek használata?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. április 7.
Megosztás

Az arckifejezéseket utánozó jeleket először 1982-ben Scott E. Fahlman, a Carnegie Mellon Egyetem professzorának javaslatára kezdték el használni. A professzor észrevette, hogy az üzenetek értelmezésbéli különbségei több esetben félreértésekre adtak okot. Ezért elkezdték használni az első írásjelekből álló „:-)” mosoly fejet, ezzel megkülönböztetve a viccesnek vagy ironikusnak szánt üzeneteket a komolyaktól.

Napjainkban már közel 1000 emoji áll rendelkezésünkre és legalább ennyi, naponta frissülő gif. A legújabb felmérések és trendek szerint a különböző hangulatjelek használata megmutatja mennyire vagyunk fiatalosak és napra készek, vagy azt is, ha inkább az idősebb korosztályt erősítjük.

A Perspectus Global ügynökség szerint egy átlagos brit internet felhasználó 76 hangulatjelet küld hetente. A közvélemény-kutatása szerint a legnépszerűbb hangulatjel minden korosztályban az örömkönnyeket síró nevető arc volt. A legkevésbé népszerű szimbólum pedig a baljós koponya és a csontváz emoji volt. A megkérdezett 16 és 29 év közöttiek 24 százaléka szerint a hüvelykujjával felfelé emoji azt sugallta, hogy használója az idősebb korosztályba tartozik.

További hangulatjelek, amelyek jelzik, hogy tanácstalanok vagyunk a modern kultúrával kapcsolatban, a poo emoji, az arcát eltakaró majom és a tapsoló ikon.

Sok emojinak, amelyek megjelenésükkor népszerűek voltak, ma már sokkal modernebb helyettesítők vannak. Arra is figyelmeztetettek, hogy mások durva vagy akár sértő jelentéseket kaptak.

A felmérés szerint A felfelé mutató hüvelykujj passzív agresszív hangulatjel azok számára, akik nem elég bátrak a középső ujj hangulatjel használatához. A piros szív elavult, ősi hieroglifa az MSN és Myvip időkből. Napjainkban a fekete vagy fehér szív emoji sokkal divatosabb. A hangosan síró arcot az idősebb emberek gyakran nem megfelelő módon használják, a most új nevető arcként használják.

A majmos emojik és az összekulcsolt kezek a 30+ korosztály túlzott használata miatt már nem trendi a Z generáció szerint.

Létezik egy egészen más fajta jelentés, amely általában az élelmiszerek, például a padlizsán emoji köré épül, és más dolgokat képvisel.

Ezek a szimbólumok napjainkban a mindennapi kommunikációnk létfontosságú részét képezik, mind a személyes, mind a szakmai kommunikációban. Ez a kutatás mégis azt jelzi, hogy érdemes átgondolni, mikor melyik hangulatjelet használjuk.

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. április 7.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Miért fontos a közösségi média az üzleti életben?

A közösségi médiának óriási hatása van szinte az összes vállakozásra, ezért létfontosságú az üzleti illetve marketing stratégia szempontjából. Hiszen a közösségi platformok segítenek az ügyfelekkel való kapcsolattartásban, a márka ismertségének növelésében, valamint az ügyfelek és az eladások növelésében.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 30.

Hogyan lehet profi a távoli megbeszélések során?

Az elmúlt néhány hónapban kénytelenek voltunk az üzleti találkozókat is virtuális környezetbe terelni. Mivel egy költség- és idő hatékony megoldás, ezért valószínűleg akkor sem fog véglegesen eltűnni, ha a dolgok normalizálódtak. Ezért nem árt, ha tisztában vagyunk néhány olyan alapszabállyal ami segít az online értekezletek gördülékeny lebonyolításában.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 23.

Időgazdálkodási tippek otthoni munkavégzéshez

Közel egy éve tart a cégeknél a kötelező vagy választható, de otthonról történő munkavégzés. Még ennyi idő elteltével is sokszor előjön az a kérdés, hogy mégis mire kell odafigyelni, hogy hatékony legyen a home office?
Összeszegyűjtöttünk 5 olyan tippet ami segíthet a munkanapot maximálisan kihasználni.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. március 17.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét