Öt, négy, három, kettő, egy...

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. április 22.
Megosztás

Néhány évvel ezelőtt Mel Robbins nehéz időszakon ment keresztül. Anyagi problémáik voltak, ami a férjével való kapcsolatára sem hatott pozitívan. Ezért minden este elhatározta, hogy másnap korán fog kelni, produktív lesz és helyre hozza az életét. De nem ez történt, az elhatározás ellenére másnap kinyomta az ébresztő órát, vissza aludt és csak későn kelt fel, ezáltal egyáltalán nem töltötte produktívan a napját, amitől csak egyre több kudarc élményt szerzett. Aztán történt valami, az egyik napon a tévében hallotta a visszaszámlálást egy rakétaindításról és valami megváltozott benne. Elhatározta, hogy másnap az ébresztő megszólalása után visszaszámol 5-ről 1-re és elindítja a napot.

Másnap reggel, amikor kipróbálta az új ötletét valóban működött. Korán tudott kelni, és aktívan töltötte a napot. Ezenkívül elkezdte alkalmazni azt az ötletet, hogy 5-ről 1-re visszaszámolt minden olyan alkalommal, amikor fontos, elvégzendő feladata volt és a módszer nélkül halogatott volna. A koncepció annyira jól sikerült, hogy elnevezte 5 másodperces szabálynak. Robbins kutatni kezdett annak érdekében, hogy megpróbálja megérteni, miért működik ilyen jól a ki alakított szabálya. Rengeteg tudományos bizonyítékot talált, amelyek alátámasztották azt a meggyőződését, hogy a szabály működőképes. Olyannyira, hogy könyvet írt róla, 5 másodperces szabály címmel.

Forrás 👈

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. április 22.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Mik a siker korai jelei?

A sikernek és a siker eléréséhez vezető útnak nincs konkrét receptje. Viszont vannak olyan tulajdonságok amelyeket birtokolva nagyobb valószínűséggel lesz sikeres valaki.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. április 16.

Mi alapján érdemes nevet választani egy induló vállalkozáshoz?

Egy vállalat vagy márkanév számos pozitív és negatív asszociációval együtt egy képet alkot. Ezek az asszociációk befolyásolhatják az ügyfél döntését, felfogását és érzéseit a márka iránt. Az a legjobb, ha a vállalkozás neve fülbemászó, könnyen megjegyezhető és elég hatékony ahhoz, hogy elmagyarázza termékének működését, és közölje azt az üzenetet, amelyet át akar adni a potenciális ügyfeleknek.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. április 9.

Miről árulkodik a különböző hangulatjelek használata?

Az arckifejezéseket utánozó jeleket először 1982-ben Scott E. Fahlman, a Carnegie Mellon Egyetem professzorának javaslatára kezdték el használni. A professzor észrevette, hogy az üzenetek értelmezésbéli különbségei több esetben félreértésekre adtak okot. Ezért elkezdték használni az első írásjelekből álló „:-)” mosoly fejet, ezzel megkülönböztetve a viccesnek vagy ironikusnak szánt üzeneteket a komolyaktól.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. április 7.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét