Mi a különbség a levélszemét és a spam között?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. május 6.
Megosztás

Lényegében mind a spam, mind a levélszemét olyan üzeneteket jelent, amelyek zavarják a felhasználó postaládáját. Megjelenésekor a levélszemét olyan kéretlen hirdetésekre vonatkozott, amelyeket az emberek a postaládájukban találtak meg. Az internet és az e-mailek bevezetésével a levélszemét lett az a kifejezés, amelyet azon e-mailek meghatározására használnak, amelyek automatikusan bekerülnek a levélszemét mappába azáltal, hogy hirdetésként vannak megjelölve. Azok a cégek, amelyek levélszeméteket küldenek, tisztában vannak ezzel, és lehetőséget kínálnak a levelezőlistájukról való leiratkozására. A spam más. Irreleváns vagy nem megfelelő üzenetekként határozzák meg. A spam e-mailek különböző formában érkeznek, és céljuk, hogy becsapják Önt személyes vagy pénzügyi adatainak megszerzésének céljából.

Az e-mailben kapott spam üzenetek mellett a spam üzeneteket szövegesen, azonnali üzenetben és akár weboldalak megjegyzéseként is érkezhetnek. Noha nem minden spam üzenet átverés, sok spam üzenetet rosszindulatú szándékkal küldenek. A spam-csalások mindenkivel egyszer-kétszer előfordulnak: kap egy üzenetet a bankjától, amelyben azt állítja, hogy "erre a linkre kell kattintania és ellenőriznie kell fiókja adatait". Akár a szóban forgó csaló az Ön bankjába, vagy Google-fiókjába akar belépni, a cél ugyanaz: egy harmadik fél megpróbálja becsapni, hogy megadja nekik a fiókja adatait. Míg a levélszemét általában egyfajta reklám egy olyan vállalattól, amely megkapta vagy megvásárolta az Ön e-mail címét, a csalások spam taktikát alkalmaznak, például kitalálják az e-mail címeket vagy megvásárolják őket, hogy megfertőzzék a számítógépet vagy ellopják az adatait.

Például egy tinédzser örülhet a lakás dekorációt árusító üzlet e-mail szórólapjainak és kedvezmény kuponjainak, míg apja kellemetlenségnek és zavarónak találhatja őket. Ha nem érdeklik ezek az ajánlatok, hívhatja őket levélszemétnek és dobhatja a kukába. Viszont ezek a levelek nem csalók és törvénytelenek, hanem egy cég ajánlatait, kuponjait, stb… tartalmazzák azzal a céllal, hogy vásárlásra csábítsa a felhasználókat.

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. május 6.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Ön alkalmazza a jégtörő kérdéseket?

Az első beszélgetések nem indulnak mindig egyszerűen, hiszen általában kevés vagy egyáltalán nincs háttérinformációnk a beszélgető partnerről. Ha azt szeretné, hogy valaki “felolvadjon”, akkor először meg kell törnie a jeget. Olyan társaságokban ahol a résztvevők nem ismerik egymást, a szórakoztató jégtörő kérdések hatékonyan képesek áttörni azt a normális hűvösséget, amely az emberek között fennállhat, még mielőtt megismerik egymást. A jégtörő kérdések sokoldalúak és könnyen testreszabhatók a találkozó igényeihez mérten. A résztvevők értékelni fogják, hogy a találkozó nevetéssel kezdődik, egy kényelmes környezetben. Ezek után a kérdések után általában a beszélgetések könnyebbé és természetesebbé válnak, hiszen biztosan rá fogja venni a másikat arra, hogy legalább mosolyogjon, és néha csak egy mosolyra van szükség egy életen át tartó barátság megindításához.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. április 28.

Öt, négy, három, kettő, egy...

Néhány évvel ezelőtt Mel Robbins nehéz időszakon ment keresztül. Anyagi problémáik voltak, ami a férjével való kapcsolatára sem hatott pozitívan. Ezért minden este elhatározta, hogy másnap korán fog kelni, produktív lesz és helyre hozza az életét. De nem ez történt, az elhatározás ellenére másnap kinyomta az ébresztő órát, vissza aludt és csak későn kelt fel, ezáltal egyáltalán nem töltötte produktívan a napját, amitől csak egyre több kudarc élményt szerzett. Aztán történt valami, az egyik napon a tévében hallotta a visszaszámlálást egy rakétaindításról és valami megváltozott benne. Elhatározta, hogy másnap az ébresztő megszólalása után visszaszámol 5-ről 1-re és elindítja a napot.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. április 22.

Mik a siker korai jelei?

A sikernek és a siker eléréséhez vezető útnak nincs konkrét receptje. Viszont vannak olyan tulajdonságok amelyeket birtokolva nagyobb valószínűséggel lesz sikeres valaki.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. április 16.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét