Hogyan választhatunk biztonságos jelszavakat?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. június 18.
Megosztás

Ha fiókjai védelmére gyenge jelszavakat használ, azzal megkönnyíti a helyzetet, hogy illetéktelenek könnyedén hozzáférjenek. Íme néhány olyan tipp, amik segítségével biztonságosabb és erősebb jelszavakat hozhat létre.

Jelszó választáskor érdemes figyelembe venni néhány alapszabályt. Ne használjon személyes eseményekkel kapcsolatos számokat, szavakat, például: születési dátum, házassági évforduló, kiskedvence neve, az utca ahol lakik stb. A jelszó kiválasztásakor alkalmazzon kis- és nagybetűket, számokat. Legalább 10 karakter hosszú legyen a jelszava, amiből legfeljebb 4 karakter azonos. Ne használja ugyanazt a jelszót több helyen. Érdemes havonta megújítani a jelszavakat. Találjon ki nem létező, de az ön számára könnyen memorizálható szavakat

Íme az első 15 darab 2020-ban leggyakrabban használt jelszó:

  1. 123456
  2. 123456789
  3. picture1
  4. password
  5. 12345678
  6. 111111
  7. 123123
  8. 12345
  9. 1234567890
  10. senha
  11. 1234567
  12. qwerty
  13. abc123
  14. Million2
  15. 000000

A listát évek óta toronymagasan az „123456„ vezeti, nem csoda hiszen az emberek szeretik az egyszerű és könnyen megjegyezhető jelszavakat. Ám ezek nem biztonságosak, hiszen a könnyen kitalálható jelszavak egyszerűen megfejthetőek és illetéktelenek is könnyen beléphetnek fiókjaiba. A digitális térben való biztonság megteremtésének egyik egyszerű módja, ha jelszó kezelőt használunk. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges megjegyezni az összes online fiók jelszavát, csupán a jelszókezelőét ami összetett és hosszú jelszavakat generál a többi belépéshez.

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. június 18.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Miért szükségesek a csapatépítő programok?

Most, hogy egyre több cég tér vissza a home officeból az irodai munkavégzéshez érdemes csapatépítő programot szervezni annak érdekében, hogy a munkatársaknak könnyebb legyen a visszatérés és a fizikálisan is csapatban végzett munka. Természetesen ezen kívül számos jótékony hatása van ezeknek a programoknak.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. június 10.

Miért érdemes üzleti e-mail címet használni?

Ha valami profinak és megbízhatónak tűnik, nagyobb eséllyel próbálják ki az emberek. Ha valami nem tűnik profinak, az esély is csekély ahhoz, hogy kipróbálják és esetleg megszeressék, vagy az üzleti partnerrel kapcsolatot építsenek. Tehát nem elég profinak lenni, annak is kell látszani. Ide tartozik a céges e-mail cím megléte is.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. június 3.

Honnan szerezhetünk inspirációt?

Az élet számos területén előfordulhat, hogy egyszerűen semmilyen ötlet nem jut eszünkbe egy-egy feladat vagy probléma megoldására. Mi segíthet ezekben a helyzetekben? Milyen módszerekkel tudunk átlendülni az alkotói válságon? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhányat.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. május 28.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét