Hogyan szokhatunk le a halogatásról?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. szeptember 3.
Megosztás

A halogatás egyike azon dolgoknak aminek még a legszervezettebb emberek is gyakran áldozatul eshetnek. Mit tehetünk annak érdekében, hogy legyőzzük a halogatást, és elkerüljük azt a stresszt és esetleges gyenge teljesítményt, amely a feladatok határideje előtti utolsó pillanatban történő elvégzéséből adódik? A kutatók szerint az ütemtervek kidolgozása és a feladatok elvégzésének megtervezése javíthatja az időgazdálkodási készséget. De hogyan is kezdjük hozzá?

Összegyűjtöttünk néhány olyan ötletet amely segítségével egyszerűen túllendülhetünk a halogatáson.

Készítsen listát
Állítson össze egy listát azokról a teendőiről, amelyeket szeretne elvégezni. A könnyebb átláthatóság érdekében írjon dátumokat a feladatok mellé, így már is kijelölte a határidőket, amelyet be kell tartania.

Zárja ki a zavaró tényezőket
Nehéz az elvégzendő feladatra koncentrálni, ha elvonják figyelmét a televízióban megjelenő műsorok, vagy folyamatosan ellenőrzi a telefonjára érkezett értesítéseket, üzeneteket. Ezért érdemes kijelölni egy olyan időszakot, amely alatt kikapcsol minden zavaró tényezőt - például a televíziót és a közösségi oldalakat, így ezt az időt arra tudja hasznosítani, hogy minden figyelme a feladatra összpontosít.

Jutalom
Miután elvégezett a listájáról egy feladatot, vagy akár egy feladat szegmensekre osztott kisebb részét, fontos, hogy jutalmazza az erőfeszítéseit. Adja meg magának a lehetőséget, hogy egy kis időt valamilyen szórakoztató tevékenységgel töltsön. Legyen szó akár sporteseményen való részvételről, videojátékról, kedvenc tévé műsorának nézéséről, vagy a közösségi oldalakon való bolyongásról.

Bár a halogatást talán nem lehet teljesen elkerülni, segíthet, ha felismeri a halogatás okait, és azt, hogy hogyan tudja leküzdeni ezeket a tendenciákat. Önnek van olyan bevált prakitája amivel sarokba tudja szorítani a halogatást?

Próbálja ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. szeptember 3.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Tippek a munkahelyi stressz kezelésére

Egy amerikai kutatás szerint a munkavállalók több, mint fele legalább a hét hatvan százalékában valamilyen stresszhelyzetbe kerül. Ezek a stresszhelyzetek nem csak a mentális, de az egészségi állapotra is negatív hatással lehetnek.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 27.

Miért szükséges kilépni a komfortzónából?

Karrierje során számtalan olyan helyzettel találkozhat, amikor ki kell lépnie a komfortzónájából, és kockázatot kell vállalnia. De mi is az a komfortzóna? A szótárban szereplő meghatározás szerint az a hely, ahol „jól érzi magát, és képességeit nem tesztelik”.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 19.

Miért érdemes jegyzeteket készíteni?

A helyes jegyzetelés egy nagyon fontos és értékes képesség. Ha képes jó jegyzeteket készíteni, akkor eredményesebben fogja elérni céljait, függetlenül attól milyen területen dolgozik vagy akár tanul. A hatékony jegyzetelés segít emlékezni az információkra, és segít megérteni azokat. A jegyzetek létrehozásuk után a gondolkodásunk jegyzőkönyvei, és a következő kreatív vagy üzleti projekt forrás anyagaként remek alapul szolgálhatnak.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 12.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét