A produktív napindítás titka

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. szeptember 17.
Megosztás

Kétféle ember létezik, vannak a reggeli pacsirták, akik már hajnalban hatalmas energia lökettel kezdik a napot és gond nélkül vetik bele magukat a feladatokba. Valamint vannak az éjjeli baglyok, akiknek a reggel koránt sem a kedvenc napszakjuk, hiszen délután és éjjel sokkal aktívabbak. Viszont rengeteg olyan feladat van, ami nem tűr délutánig halasztást, így az a utóbbi típus számára is elengedhetetlen a produktív napindítás.

Ehhez gyűjtöttünk össze néhány tippet. Tudta, hogy amikor reggel felébred az agya fizikailag nagyobb, mint akkor, amikor lefekszik? Ez azért van, mert az agyunk a leghidratáltabb egy pihenőidő után.

Ébredjen a megfelelő időben
Nem az a legfontosabb, hogy mikor kel fel az ágyból, hanem a test órájához kell igazodni a megfelelő és hosszú távon is tartható rutin érdekében. Az egészséges reggeli rutin a legfontosabb, függetlenül attól, hogy mikor ébred fel. A Sleep.org szerint a teste valójában tudja, mit és mikor kell tennie. Ne erőltesse magát, hogy tagja legyen az 5 órai ébredők klubjának, ha nem tud elaludni éjfél előtt. Ha eleget alszik és akkor ébred fel, amikor a teste készen áll, hamarabb hozzá szokik a produktív a napindításhoz, mintha órákkal az agy készen állása előtt kényszeríti magát ébredésre, hiszen ez a kiégés egyik receptje.

Összpontosítás
Bár nincs olyan reggeli rutin amely mindenki számára megfelelő lenne, vannak olyan kulcsfontosságú elemek, amelyek hatékonyabbá teszik a nap elindítását. Ha elemzi a termelékenységi szakértők reggeli rutinjait, néhány közös dolgot felfedezhet bennük. Többnyire mindegyikük összpontosít a célokra, a hálára és a napi idő tervezésére. Íme egy példa, hogyan is nézhet ki egy ilyen reggeli rutin:

  • Hidratálás (Egy nagy pohár víz elfogyasztása, gyakran citrommal)
  • Kávé vagy tea
  • Elmélkedés
  • Valami inspiráló tartalom fogyasztása (videó, könyv, podcast stb…)
  • Zuhany
  • Napi naptár bejegyzések átnézése
  • Feladatlista megírása majd az első feladat elvégzése

Nyeld le a békát!
Brian Tracy, az "Eat the Frog" című könyv szerzője filozófiáját Mark Twain idézetére alapozza:

"Ha minden reggel először egy élő békát eszik, akkor megelégedéssel tudja végigvinni a napot, mert tudja, hogy valószínűleg ez volt a legrosszabb dolog, ami vele fog történni egész nap."

A béka, akiről szó van, a napi legfontosabb feladatot vagy munkát jelenti. Elképzelhető, hogy ez okozza a legnagyobb napi frusztrációt, hiszen olyan nagy és fontos. Ha kiépíti azt a szokást, hogy először végezi el a legfontosabb feladatát, akkor első lépésben hatalmas lökést adhat a teljesítménynek.


Önnek van olyan bevállt trükkje amivel garantáltan energikusan indul a reggel?

Próbálja ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!

Forrás 👈

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. szeptember 17.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Hogyan szokhatunk le a halogatásról?

A halogatás egyike azon dolgoknak aminek még a legszervezettebb emberek is gyakran áldozatul eshetnek. Mit tehetünk annak érdekében, hogy legyőzzük a halogatást, és elkerüljük azt a stresszt és esetleges gyenge teljesítményt, amely a feladatok határideje előtti utolsó pillanatban történő elvégzéséből adódik? A kutatók szerint az ütemtervek kidolgozása és a feladatok elvégzésének megtervezése javíthatja az időgazdálkodási készséget. De hogyan is kezdjük hozzá?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. szeptember 3.

Tippek a munkahelyi stressz kezelésére

Egy amerikai kutatás szerint a munkavállalók több, mint fele legalább a hét hatvan százalékában valamilyen stresszhelyzetbe kerül. Ezek a stresszhelyzetek nem csak a mentális, de az egészségi állapotra is negatív hatással lehetnek.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 27.

Miért szükséges kilépni a komfortzónából?

Karrierje során számtalan olyan helyzettel találkozhat, amikor ki kell lépnie a komfortzónájából, és kockázatot kell vállalnia. De mi is az a komfortzóna? A szótárban szereplő meghatározás szerint az a hely, ahol „jól érzi magát, és képességeit nem tesztelik”.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2021. augusztus 19.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét