Mi is az a sprint?

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 22.
Megosztás

Előző bejégzésünkben a daily standup -ot 👈 mutattuk be, most az agilis módszertan következő elemét a sprintet járjuk körül.

A célegyenesben

A sprint egy olyan fejlesztési ciklus, ami a scrum módszertan része és egy előre meghatározott időintervallumra betervezett feladatok összességét jelenti.

Kezdésként meghatározzák a sprint során elvégzendő feladatokat, amit a sprint végeztével a csapatnak be kell mutatnia.

A sprint tevékenységek sorozatából áll:

  • sprint tervezés
  • napi tesztek
  • fejlesztő munka
  • sprint-áttekintés
  • sprint-visszatekintés

A sprintet általában egy és négy hét közötti időintervallumokban határozzák meg, és egy termékfejlesztése a kitűzött cél.

A tevékenységeket a daily stanupokon koordinálják, ahol a csapattagok beszámolnak róla, hogy mit tettek tegnap, mit fognak tenni ma és ismertetnek minden akadályt, amely befolyásolja a sprint cél elérését.

Sprintek végén úgynevezett retrót tartanak ahol a scrum csapat megvitatja az elmúlt időszakban (az elmúlt sprintben) elvégzett feladatokat és meghatározza a következő sprint tervét, amely a termék értékének növelését segítheti.

A sprint olyan, mint a tevékenységek idő doboza, támogatja a tervezést valamint kontrollálja a tennivalókat és az ellenőrzéseket

Látogasson el facebook vagy instagram oldalunkra további érdekes tartalmakért, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre a lap alján 😊 !

Próbáld ki ide kattintva a 30 napig ingyenes próbaidőszakot!😊

Forrás 👈

Megosztás

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 22.

További érdekes tartalmakért kövessen minket a facebook oldalunkon és instagramon, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hetente legfeljebb 1 hírlevelet küldünk, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Mi is az a standup?

A stand-up meetingek olyan napi találkozók, amelyeken a projekten dolgozó csapat tagjai vesznek részt. Általában állva tartják ezeket a meetingeket, melynek célja, hogy az értekezletek rövidek legyenek.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 20.

Mi az alapja az együttműködésnek?

A mi véleményünk szerint több tényezőtől is függ, de talán a két legfontosabb a következő: szándék a közös munkára és az információ áramlása.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 16.

Így hackeld meg az őszi fáradtságot

A napok kissé lerövidülnek, és reggelente egyre nehezebben megy az ágyból való felkelés. Tudta, hogy a hideg évszakok közeledése éhséget és fáradékonyságot, kimerültséget idéznek elő? Ezt az úgynevezett őszi fáradtságot elsősorban a napfény hiánya okozza, és tél végéig tart. Ha kedvetlenség, fáradtság vagy koncentrációs problémák tüneteit tapasztalja, valószínűleg ön is az őszi fáradtságban szenved.

Réti-Balogh Barbara
Sales támogató
2020. október 15.

Az Ön igényeire fejlesztve

Próbálja ki az Onbox rendszerét